Szombaton és vasárnap az I. Hód-Dog Kupát, a II. Dog-Tech Kupát, és a IV. Hungária Belga Juhász Országos Bajnokság és VB kvalifikációs versenyt rendezték. Hódmezővásárhelyen első alkalommal tartottak ilyen megmérettetést, de hasonlókat az ország számos pontján rendeznek– mondta Kalmárné Katona Éva, a Hód – Dog Center Kutyaiskola vezetője, kutyakiképző.

Nagy volt az érdeklődés, a két nap alatt sokan kilátogattak a városból, de jelen volt a munkakutyások krémje is – tette hozzá a szervező.

A két nap alatt több kategóriában is összemérték felkészültségüket az ebek és gazdáik. Egy részt BH, azaz a kísérő kutya, valamint IPO A kategóriában, ami nyomkövetés, IPO B kategória, ami engedelmesség valamint IPO C kategóriában, ami őrző – védő ágazatot jelent.

Szombaton a vásárhelyi Kalmár Norbert és kutyája nyerte a BH I-es kategóriát – tudtuk meg a szervezőtől, aki hozzátette, hogy a másik két helyi versenyző is remekül vizsgázott.

Vasárnap az IPO III-s kategóriában 14 versenyző mérte össze tudását. Ez a legfelsőbb kategória, itt már a legnagyobb tudással kell rendelkezniük a versenyzőknek – zárta Kalmárné Katona Éva.