A Vasi, a Zala, a Kisalföld, a Bakony, a Balaton és a Somló Volánból megalakuló céget Papp László, a Vasi Volán vezérigazgatója fogja vezetni. A Kapos, a Pannon és a Gemenc Volán trióját Bebics János vezeti majd a Kapos Volántól.

A Vértes Volán – Alba Volán párost Németh Tamás (Vértes Volán) kapja meg. A Borsod, a Szabolcs és a Hajdú Volán Sárközi Györgyhöz (Borsod Volán) fog tartozni. Az Agria, a Nógrád, a Mátra, a Hatvani és a Jászkun Volánból létrejövő céget Uti Csaba (Hatvani Volán) fogja vezetni

A Körös, a Tisza, a Bács és Kunság Volán utódjának vezetője Szarvas Péter (Körös Volán) lesz. A Volánbusz vezetője pedig marad Simon Gábor.

A dél-dunántúli cég vezetésére eredetileg a kaposos Gál Zoltánt szemelték ki, váratlan lemondása miatt az új vezető, Bebics János kapta feladatául az összevont cég vezetését.

Nemrég kiderült, hogy a helyközi autóbusz-közlekedést bonyolító 24 Volán-társaságból hét regionális szolgáltatót alakít ki a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt., és emiatt a jelenlegi 24 vezérigazgató is távozik.

 

Forrás: index.hu