Baja belterületén található egyik ipari telephelyen 2012. július hónap óta több bűncselekmény is történt. Az eltelt időszakban érkezett már innen bejelentés betöréses lopásról, üzemanyag lopásról, de történtek különös tűzesetek is. Akadt, hogy gépjárművek és portásfülkék lobbantak lángra, de egy esetben kiégett a közeli töltésoldal gazos növényzete.

A beszerzett információk és adatok alapján a nyomozók látókörébe került egy 26 éves bajai férfi, akinek lakásán házkutatást tartottak. Ennek során olyan eszközök kerültek elő, amelyeket feltehetően a korábbi bűncselekmények elkövetéskor használt. Ezen kívül a nyomozók a lakásban találtak és lefoglaltak továbbá olyan rendőrségi egyenruhát, amelyet a gyanúsított a hétköznapok során rendszeresen viselt, önmagát rendőrként feltűntetve. Saját nevére szóló névkitűzőt is készített, de rendőrségi igazolvánnyal és jelvénnyel nem rendelkezett. A környezetében élők közül többen úgy tudták, hogy ő valójában rendőr, ám csak a látszatát keltette ennek a férfi. A gyanú szerint a telephely egyik épületében lakott, és több esetben a bűncselekményeket maga jelentette a rendőrségnek. A férfi gyanúsítottként került kihallgatása az ügyben, és beismerő vallomást tett. Azt, hogy pontosan miért követte el a telephelyen az említett bűncselekményeket, és miként jutott a rendőrségi öltözethez még vizsgálják a nyomozók.

Vele szemben rongálás bűncselekmény, szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétség és egyedi azonosító jel meghamisítás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás a Bajai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán.      

 

Forrás:
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálata