Az „Őrangyalok” 2012. október 13-án olyan óvodáknak, bölcsődéknek, iskoláknak is segítséget nyújtottak, ahol sérült, vagy hátrányos helyzetű gyermekeket gondoznak. Az egyes intézmények igényeinek megfelelően a cég munkatársai szülészeti osztályt, babakocsi tárolót, kerti játékokat újítottak fel, kerítést építettek, virágokat ültettek, parkosítottak, vagy éppen mozgássérült felhajtót alakítottak ki. A sérült vagy hátrányos helyzetű gyermekek rehabilitációjával foglalkozó, illetve szociális és oktatási intézmények az önkéntes munka mellett anyagi támogatásban is részesültek.

Intézményünkben kiemelten fontos célnak tekintjük a néphagyományok őrzését és továbbadását a hozzánk járó gyermekeknek. A hosszú évek során kialakított magas színvonalú oktató-nevelő munka azonban időnként már-már veszélybe kerül a szűkös anyagi lehetőségek miatt. Ezért is örültünk ennek a pályázatnak, hiszen a felajánlás lehetővé tette számunkra, hogy a hosszú idő óta szükségszerű munkálatokat elvégezzük, kellemesebbé téve óvodánk környezetét – mondta el Csíkosné Frányó Mónika, tagintézmény-vezetőhelyettes.

Hozzátette: a mintegy nyolcvan önkéntes a támogató cég, és a szülők önkénteseiből tevődött össze, akikkel elhelyeztünk két kerti játékot, újrafestettük a kerti asztalokat, a kiöregedett növényeket kivettük a sziklakertből, de a csoportszobákban a játékok fertőtlenítését is elvégeztük.

Molnár Attila