EnterHód Vásárhelyi KS – Salgótarján 93-101 (23-29, 21-26, 17-24, 32-22)

NB I/B-s férfi korárlabda mérkőzés
Hódtói Sportcsarnok, 400 néző
vezette: Maár, Reisz, Domokos (Farkas Z.)

Kosársuli: Vejonovics 4, VAS 19/12, NYILAS 17/9, Mócsai 7, MONDZINGER 17/3,
csere – Schéda 2, Czibere 3/3, SZILÁGYI 14/3, Czuprák 7, Grezsa 3/3

Remekül kezdett a vásárhelyi csapat, négy triplával és Mondzinger centerkosaraival 15-8, majd 20-14 volt az eredmény. Sajnos a vendégek gyorsan rendezték soraikat, és Surmann Péter kiváló irányítása mellett (lassú, unalmas, de precíz támadójátékukkal) a 8. percben átvették a vezetést. A rendkívül pontgazdag első negyedet mindkét csapat egy-.egy triplával zárta (23-29).

A második tízpercben Vas és Mócsai kosaraival lépést tartott az EnterHód a Salgótarjánnal, de a különbség megmaradt (35-43), A negyed közepén volt egy kis kapkodás, amiből a vendégek jöttek ki jobban, és 11 pontos előnnyel mehettek az öltözőbe (44-55)

Szünetben a védekezés agresszivitásának növelését kérte a dr. Elek – Utasi edzőpáros, de hiába. A vendégek szinte minden támadásukból kosarat dobtak – vagy a palánk alól, vagy triplákból. A vásárhelyi csapatból Szilágyi játszott nagyon jól és eredményesen, de egyre csak nőtt a tarjáni előny: 52-63 után 61-72 állt az eredményjelzőn. Vas és Nyilas elfáradt, a pontok helyett faultokat gyűjtögettek. (Az más kérdés, hogy a legtöbbször erősen vitathatóan) Sajnos Czibere a tiszta helyzetekből sem tudott betalálni, Schéda sem a megszokott formáját hozta, a 207 cm-es Likár viszont foghatatlan volt – így 20 pont lett a különbség (61-81).

Az utolsó tízperc elején nagy adok-kapok volt, amiből a vendégek jöttek ki jobban (70-93) Szerencsére a közönség kitartott, nem ment haza – mert majdnem csodát látott. Rendkívül agresszív lelkes védekezéssel meglepte a Kosársuli a biztos győzelem tudatában sokat cserélő tarjániakat. Vas, Szilágyi és Czuprák sorra szerezték a kosarakat, és a 39. percre 92-97-re felzárkóztak a szinte extázisban játszó kék/sárgák. Sajnos Nyilas kipontozódása, két-két kimaradt büntető és betörés véget vetett a reményeknek. Ráadásul visszajött Surmann vezetésével a komplett kezdőcsapat, így elmaradt a csoda (93-101).

A nézők színvonalas, kosarakban gazdag mérkőzést láthattak – és tapssal köszönték meg a csapat helytállását.

dr. Elek András edző: “Azt mindenki tudta, hogy jobb csapat a Tarján, de bátrabb, agresszívebb védekezéssel (amit többször is kértem) meglepetést szerezhettünk volna. A vereség ellenére sok szép megoldást láthattak a nézők. Megyünk tovább, dolgozunk keményen – mostmár könnyebb ellenfelek jönnek.”