A Rádió 7 vasárnap délelőtti portréműsorának vendége elmondta: apja Szabadkán született, ám a háború idején nem akarta fegyverét saját nemzete ellen fordítani, ezért megszökött. Tompára került, bujdosott is, de ott alapított családot. Később elvált, így került Hódmezővásárhelyre, szakmája szerint a malomban helyezkedett el, ahol a konyhán egy nagyon kedvére való hölgy dolgozott. Valami közös volt a sorsukban, mert az ő vőlegénye pedig elesett a háborúban.

A szerelemből házasság lett, és született meg Knyur Géza. A nagymamáéknál laktak egy évig, utána az akkori Vörös csillag utcába költöztek. A Rózsa Ferenc utcai óvodába járt, majd a szintén közeli iskolába, később pedig a Kossuth Zsuzsa szakközépiskola diákja lett, és épp amikor az iskola átköltözött a Hódtóba, ők is a közeli Gellért utcába.

Meghatározó volt számára Moldvai Győző, valamint dr. Kaiser Pál általános iskolai tanítói, de már akkor is sokat barkácsolt a forrasztó pákával, maratta az áramköri paneleket, építette az egyszerűbb elektronikákat. Így nem is volt furcsa számára a finommechanikai műszerész szakma választása. Ottani eredményei annyira jók voltak, hogy jelentkezett a BME-re, ám fél pont híján lecsúszott, így a gépészmérnöki karra vették fel, oda viszont nem akart menni.

Nagy hatással volt rá Kónya Gábor elektronikai és gyakorlati tanára, aki később visszatért életében. A Démász vásárhelyi telepén helyezkedett el, majd 1980 körül elkezdődött a paksi atomerőmű építése, és oda kerestek szakembereket a vezérlőterem elektronikai építésére. Kihívás, kalandvágy, jó kereset, minden együtt volt, így bele is vágott.

1983-ban közeli társaságba került a legendás Commodore 64 számítógéppel. Kónya Gábor hívó szavára került egy ilyen gépeket szervizelő céghez – innen indult az informatika életében.

1988-ban nősült meg egy Ifjúsági Klub-béli ismeretség nyomán, és még abban az évben megszületett Márk fia. ’89-től vállalkozásba kezdett, onnan indult a Delfin. Jennifer ’90-ben, Bence Géza ’95-ben, Soma Máté gyermeke 2003-ban született. 

A Rotary Club tagsága egy támogatási felkérés nyomán jött életébe, mivel mindig igyekezett segíteni a rászorulókat, így igazán jól érezte, érzi magát a szervezetben. Évenkénti váltásban rotál az elnökség, az előző évben ő töltötte be ezt a pozíciót.

A Csongrád Megyei Iparkamara hódmezővásárhelyi szervezetének szintén rég óta tagja vállalkozása kapcsán, és már több cikluson keresztül kap felkérést az alelnöki tisztségre.

Az informatika kapcsán megjegyezte: a programozót az érdekli, hogy mi megy be a dobozba, és mi jön ki onnan, az informatikust pedig, hogy mi van a dobozban, és mi történik ott. 

Molnár Attila