Az előző napok szegedi fellépéseit követően október 14-én este Hódmezővásárhelyen zárult a fesztivál. Az acapella olyan énekes műfaj, amelyet nem kísér hangszeres zene, sőt magukat a hangszereket is emberi hanggal szólaltatják meg.

Elsőként a fesztivál szervezője, a szegedi Fool Moon lépett a Mozaik Kamaraterem színpadára. A 2001-ben alakult énekegyüttes világslágereket, valamint ismert és kevésbé ismert magyar dalokat adott elő. Az öt fiatalember többek között George Michael, a KFT és Jason Mraz egy-egy dalát szólaltatta meg, a hangszerek mellett nem egyszer az előadó hangját is kitűnően utánozva (így vendégszerepelt például az esten Presser Gábor). A gyakran humorral fűszerezett átiratokba a közönséget is bevonták, a nézőtéren helyet foglalók tapssal szálltak be a ritmusszekcióba.

Mint azt Németh Miklós, a Fool Moon egyik tagja elmondta, megalakulásuk idején a pop acapella újdonságnak számított Magyarországon, inkább a szvingesebb irányzat volt jelen. Bár azóta több együttes is műveli ezt a könnyedebb irányvonalat, a mai napig nem terjedt el hazánkban igazán. A számos nemzetközi díjjal elismert Fool Moon 11 éve azért munkálkodik a műfaj népszerűsítésén.

A fesztivál másik fellépője az olasz Mezzotono volt, akik egy kis mediterrán hangulattal színesítették az amúgy is igen széles repertoárt.

Kokovai Péter