A Családi magazin korábbi adásaiból már kiderült, hogy a házépítőket elsősorban a négyzetméterár érdekli, ami nem fedi teljesen a ház valós árát, hiszen a nyílászárók fajtája, mérete változtat az áron – tájékoztatta a hallgatókat Hársasi Tibor, a Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesületének elnöke.

Vendégünk elmondta a nyílászárók ára, függ annak formájától és anyagától is. A ma divatos különleges formájú ablakok nagyban megnövelik a házra szánt költségeinket. Ezt még befolyásolja az ablak vagy ajtó anyaga, esetlegesen a festés színe is. Ha ablakunkhoz egy szép zsalugátert vagy spalettát szeretnénk, akkor számoljunk azzal, hogy az ára akár megegyezhet a nyílászáróéval.

Szintén növelheti a költségeket a csupa üveg tolóajtó, amit főleg erkélyeknél szeretnek beépíteni. Sokan szeretnének egy óriási tolóajtón keresztül kilépni a teraszra vagy az erkélyre, de ennek beépítési költségei igen magasak. Függ az ablak vastagságától, szigetelésétől, méretétől is, így akár félmillió forintba is kerülhet csak ez az egy ajtó.

Ezért is érdemes szakemberek tanácsát kikérni. Ha bővebb információra lenne szüksége, akkor keresse Hársasi Tibort! A KÖHE székhelye Hódmezővásárhelyen van a Fári u. 28. szám alatt. Telefonon a 62/240-265-es számon, míg interneten, a www.kohe.hu oldalon lehet tájékozódni.

 

Nagy Ágnes