Hegedűs Endre zongoraművész a nemzetközi hangversenyélet ismert szólistája, Liszt és Chopin műveinek egyik legautentikusabb tolmácsolója. A Steinway Artist és a Liszt Ferenc-díj kitüntetettje elmondta, hogy a körülmények szerencsétlen összejátszása miatt hosszú ideig nem léphetett fel szülővárosában, de most végre méltó körülmények között, a megújult művelődési központban játszhat „véreinek”. Magát újra és újjá teremtő művészként jellemezi, aki halott kottákból szólaltja meg a nagy zeneszerzőket.

A művész tapasztalata szerint a vásárhelyiek mindig is fogékonyak voltak a szépségre és a szép dallamokra, ezért a repertoárt gondosan válogatva, az ismert és szeretett régi dallamokat néhány új, fülbemászó darabbal kiegészítve állította össze. Hegedűs Endre szombati fellépésén Chopin, Liszt és Wagner műveket játszik. A város művészeti díjával, a Bessenyei-díjjal elismert szólista célja, hogy a teremben ülő közönség eggyé váljon a művésszel és a koncert végére az elégedettség mosolya üljön az arcokra. Reméli, hogy aki ellátogat a szombat esti fellépésre, az a műveket hallva gazdagabbá és lelkében többé válik.

Az est programja:

Chopin: g-moll ballada, op. 23 ; Chopin: 2 noktürn, op. 9  –  b-moll no. 1 és Esz-dúr no. 2 ; Chopin: 2 keringő – h-moll, op. 69 és Gesz-dúr, op. 70 ; Barcarolla, op. 60 ; Chopin: Asz-dúr “Hősi” – polonéz, op. 53 ;   –    szünet    –   Liszt: Obermann völgye ; I. Mefisztó – keringő ; A Villa d’Este szökőkútjai ; Wagner – Liszt: Tannhäuser-nyitány

Elek András

sajtóreferens