A kisteleki sportcsarnok szinte teljesen megtelt szombaton, közel hatszáz mozgásfogyatékkal élő érkezett a városba. A megye csoportjait településeik szerint helyezték el a szervezők a csarnokban. 

A XVI. megyei találkozó védnöke, Nagy Sándor, Kistelek polgármestere beszédében úgy fogalmazott: tudjuk, hogy tartozni kell valahová. Jó látni, hogy ennyi ember tartozik egy civil szervezethez, és mennyire segítik egymást.

Rendkívül színesnek találták a vendégek a műsort, a szervező kisteleki csoport igyekezett bemutatni a város büszkeségeit, de vendégelőadók is érkeztek. Játszott az Id. Vándor Rudolf Fúvószenekar, táncolt a Kisteleki Művészeti iskola Néptáncegyüttesének Seprence csoportja. Műsort adott a Kisteleki Művészeti Iskola Vonószenekara, táncolt Gera Hajnalka és Péterné Bárkányi Tímea, a balástyai Hayat Hastánc Egyesület táncosai. 

Jó ebédhez szólt a nóta a Piaccsarnokban Juhász Andrásné torkából, előadást hozott az Azték színjátszó csoport Szegedről. Népdalcsokrot játszott a Kisteleki Citerazenekar, nótázott Sándor Péterné, a Kisteleki Nyugdíjas Klub tagja. Színpadon volt az Üllési Fonó néptáncegyüttes, valamint táncolt Törökgyörgy Melinda és Andrej Skufca, végül muzsikált a Tordasi Szivárvány együttes.

A nap során nem csak a Sportcsarnok volt helyszínül, a kisteleki Szent István Római Katolikus Templomban Harmath József hitoktató, kántor és Öszterling Bernadett előadásait hallgathatták meg. Kinyitotta kapuit a Múzeumkert is, amely állandó néprajzi és időszaki kiállításoknak is helyet ad. 

Helyi kézművesek kiállítását, Máté Bence világhírű pusztaszeri természetfotós fotóit is megtekinthették a kisteleki Művelődési Központban. Ott volt mézeskalácsaival Zámbóné Horváth Amália is. A külsős helyszíneket mind a kisteleki csoport segítőivel látogatták a vendégek.

Molnár Attila