Az eseményen bemutatkoztak a két térségben található települések, összefoglalták a befektetési igényeiket, pályázati lehetőségeiket, a megvalósításhoz szükséges szakembereket, valamint vállalkozásokat, illetve beszámoltak arról, hogy a nyertes beruházási projektek, hogyan erősítik a településeket, és a helyi cégeket.

Rendezvény emellett célozta a vállalkozók és az önkormányzatok kapcsolatának erősítését, a településműködtetés legfőbb problémáiról zajló (így pl. a középületek, közvilágítás, hulladékgazdálkodás) szakmai párbeszéd elindítását, közös együttműködések és projektek megalapozását.

A konferencián a testvér-települési kapcsolatok kialakítására is megtörténtek az első lépések. Temes megyéből több magyarlakta terület önkormányzata, így Bálinc, Temesság, Begamonostor, Máriafölde, Kastély, Újmosnica, Hosszúszabadi és Ótelek is jelezte, hogy kifejezetten szeretne ilyen együttműködést kialakítani Csongrád megyei önkormányzatokkal. Utóbbiak bevonásában Csongrád Megye Önkormányzata is segítséget nyújtott a rendezvényhez.

A konferencián bemutatkozott: Szatymaz (Dr. Kormányos László Péter polgármester), Zsombó (Gyuris Zsolt polgármester), Ásotthalom (Petró Ferenc polgármester) Pitvaros (Radó Tibor polgármester), Mórahalom (Csányi László alpolgármester) és Csanádpalota (Kovács Sándor polgármester). Rajtuk kívül részt vett az eseményen többek között Nagymágocs, Sándorfalva, Bordány, Pitvaros, Ferencszállás, Domaszék, Klárafalva, Újszentiván, Öttömös és Kiszombor polgármestere is.

Temes megyéből Óbéba, Detta, Zsombolya, Újszentes, Csanád, Újvár, Végvár, Bálinc, Temesság, Begamonostor, Máriafölde, Kastély, Újmosnica, Hosszúszabadi és Ótelek polgármesterei képviseltették magukat.

 

Kanász Roberta projektmenedzser