Az NB II-es felnőtt és junior bajnokság már az elmúlt hét végén megkezdődött és a Békéscsaba II. ellen helyenként bíztató teljesítményt nyújtottak Sipterné Ottlik Julianna tanítványai. A Viharsarokban még nem sikerült az első ponto(ka)t megszerezni, de a hibákból tanulva ez talán most már összejöhet. Nem lesz könnyű feladat, hiszen szombaton 15.30-tól újabb nehéz feladattal folytatódik a szezon: az Orosházi NKC második számú csapata lép pályára a Hódtói Sportcsarnokban.

A felkészülési időszakban a két együttes már találkozott egymással, akkor a Békés megyeiek győzni tudtak. Az akkori és az azóta szerzett tapasztalatokkal felvértezve azonban lehet esélye a narancs-feketéknek a visszavágásra. Ebben komoly segítséget nyújthatnak a vásárhelyi szurkolók is, akik természetesen díjtalanul tekinthetik meg a meccset. A házigazdáknál komolyabb probléma nem adódott a felkészülés során, így bizakodni lehet a sikeres hazai bemutatkozásban. A felnőtteket követően a két klub juniorjai is összemérik a tudásukat, a fiatalok 17.30-tól játszanak.

Program:
2012. 09. 29. szombat
NBII. – 2. forduló
15.30 Hódmezővásárhelyi LKC – Orosházi NKC II. felnőtt mérkőzés
17.30 Hódmezővásárhelyi LKC – Orosházi NKC II. junior mérkőzés

A HLKC-nál a korosztályos együttesek is lassan megkezdik a mérkőzéseiket, a klubnál nevelkedő ifjú lányok az idény folyamán számos erőpróbán bizonyíthatják majd tudásukat, felkészültségüket. Most szombaton az U9-es korosztály részére zajlik vásárhelyi torna, ugyancsak a Hódtói Sportcsarnokban. A meghívottak között van az Orosházi NKC, a Kisteleki KK és a Szeged KKSE.

Program:
9.00 Orosházi NKC – HLKC

9.45 Kisteleki KK – Szeged KKSE

10.35 Orosházi NKC – Szeged KKSE

11.20 Kisteleki KK – HLKC

12.10 Kisteleki KK – Orosházi NKC

12.55 Szeged KKSE – HLKC

Mindez tulajdonképpen még csak a kezdet: a jövő hét végén ugyanis a HLKC második alkalommal rendezi meg a Török Ferenc Leány Kézilabda Tornát. Idén már négy korosztályban, közel harminc csapat szerepel a rendezvényen, s miden korcsoportban az országos elit is képviselteti magát. A nevezők létszáma és játékereje egyrészt az egyesületnél zajló szakmai munka elismerése, másrészt azt is jelzi, hogy a klub országos szinte is egyre inkább bekerül a kézilabda sport vérkeringésébe. A szervezők pedig a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is azt szeretnék elérni, hogy a torna a gyerekek legnagyobb örömére legyen megrendezve.