Az egyesület az őszi haltelepítését kezdi meg, melynek keretében október 1-jén 4 ezer kilogramm pontyot telepítenek a mártélyi holtágba, ezt követően pedig október 3-án újabb 2 ezer kilogramm ponty kerül telepítésre. Fontos elmondani, hogy így október 1-je 12 órától október 6-a reggel 6 óráig általános horgászati tilalom van elrendelve az egyesület kezelésében álló vízterületen. A megadott idő letelte után a megszokott módon folytatódhat a horgászat – mondta el Böjti Ferenc hozzátéve, a hónap folyamán még 4 ezer kilogramm fehér hal telepítés is meg fog történni, ezek pontos időpontjáról a későbbiekben adnak tájékoztatást.

Az egyesület a horgászaton kívül nagy hangsúlyt fordít a környezetvédelemre is. Ennek keretében zajlanak az őszi és a tavaszi tisztasági napok, ahol az egyesület kezelésében lévő vízterületet megtisztítják az ártalmas anyagoktól.

Nagyon sok horgász van az egyesületben, és jelentős számban akad közülük olyan, akiknek a kifogott hal létszükség a család asztalán, többek között ezért is törekednek a minőségi, változatos és őshonos fajták telepítésére.

 

Kovács Péter