A hajléktalanszállót tavaly júliusban vette át a Szeged-Csanádi Egyházmegye, és kapcsolatba kerültek a katolikus egyház által fenntartott más intézményekkel, így a zsombói általános iskolával, valamint a tiszántúli település önkormányzatával is. Ez már a negyedik közös palacsintasütés és főzés – mondta el Korsós Sándor.

A Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató hajléktalanszállójának intézményvezetője beszélt arról is, hogy a gesztust ők is igyekeztek viszonozni, nyáron néhány lakóval segítettek kifesteni a zsombói iskolát.

A szállónak jelenleg 47 lakója van. Korsós Sándor megjegyezte, hogy idén még nem volt olyan, hogy 100 százalék alatti kihasználtsággal működjenek. Azért nem kellett aggódni, hogy bárki is éhes marad, mivel Csaba atya, ha belekezd, 800-1000 darabig meg sem áll. A kis csapatban ott szorgoskodott Gyuris Zsolt, Zsombó polgármestere is. A kakaós illetve lekváros palacsinta mellé kolbászos-krumplis tarhonya is főtt az udvaron bográcsban, a hozzávalókat szintén a tiszántúliak hozták.

A szálló egyik lakója, Barna Julianna szorgalmasan sütögette a palacsintákat, és elárulta, reméli, hogy hozzátartozói, Szabó Mónika, Szabó Róbert és az unokája az Interneten látják majd, hogyan dobálja a serpenyővel a sülő tésztát.

Kokovai Péter