Általában amikor valaki házat épített, akkor mindig arra kíváncsi, hogy az építendő háznak mennyi a négyzetméter ára. A tapasztalatok azt mutatják, árajánlat esetében a műszaki tartalommal nem igazán foglalkoznak – tudtuk meg Hársasi Tibortól. A Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesületének elnöke elmondta, pedig a ház tényleges árát jelentősen befolyásolják annak paraméterei. Az elnök példaként említette, hogy nem mindegy, hogy a kilincsek aranyból, vagy rézből készülnek.

Az igények, az elképzelések megismerése után már lehet mondani egy tól-ig árat. Csak konkrét tervdokumentációra adható konkrét árajánlat. A Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesülete komoly ajánlatot ad azoknak, akik velük szeretnének dolgoztatni. Az ország egész területén megtervezik bárkinek úgy a házát, hogy ha annak felépítését a Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesületének bármely tagjára bízzák, akkor visszaadják a tervezési díjat, amely akár több százezer forint is lehet.

A kivitelezés céljából legalább 25 cég közül választhat a megrendelő. A cégeket akár meg is versenyeztetheti, hogy számára a legmegfelelőbb összegért épüljön fel otthona.

A KÖHE székhelye Hódmezővásárhelyen van a Fári u. 28. szám alatt. Telefonon a 62/240-265-es számon, míg interneten, a www.kohe.hu oldalon lehet tájékozódni.

Kodácz Csengele