“Újdonság a 2012/13-as évadban a Békéscsabai Jókai Színházban, hogy minden bemutatónak lesz szombaton egy díszbemutatója, ahol a közönség a színházi előadás után egy pohár ital mellett személyesen találkozhat és beszélgethet kedvenc színészeivel. Az előadásokat követő találkozók célja szélesebbre nyitni a színházi élet kapuit, kapcsolatokat építeni a helyi közéleti személyekkel, művészekkel, vállalkozókkal” – mondta Fekete Péter, a színház igazgatója csütörtökön az MTI-nek.
Mint rámutatott, a Hyppolit, a lakáj igazi közönségcsalogató darab, könnyű vígjáték fajsúlyos üzenetekkel és gondolatokkal. “A rendező Eperjes Károly nem egy operett könnyűségű, laza darabot állított színpadra. Az előadás polgári üzeneteket hordoz, hiszen Moliere két klasszikus műve alapján készült a darab: Hyppolit nem más, mint Moliere Tartuffe-je, a Schneider család pedig Moliere úrhatnám polgára”.
Eperjes Károly az MTI-nek azt mondta, biztos abban, hogy jó előadás született, amelyet sok helyre fognak hívni.
“A békéscsabai Hyppolit nem a commedia dell’arte-stílusjegyeket viseli magán, a kávéházi humorra építettem és igyekeztem kihasználni a verbálisan megfogalmazott poénok erejét” – fejtette ki Eperjes Károly.
A rendező szerint a Hyppolit azt üzeni, hogy az úrhatnámság semmire sem vezet, mint ahogy a fafejűség sem, és fontos, hogy “ha mégis ilyen helyzetbe kerülnek az emberek, akkor tudjanak rajta változtatni és röhögni magukon”.

 

Forrás: MTI