Kovácsné Rostás Erzsébet, az olvasókör elnöke elmondta idén is székkutasi és a sóshalmi olvasókör közös projektje a szüreti mulatság. A megfelelő hangulatot a hagyományosan feldíszített lovasfogatok és lovasok felvonulása jelentette, akik a község utcáin közel egy órán járták a nótástorkú Kamilla dalkör tagjait is magukkal szállítva.

17 órától a művelődési ház előtt tartottak műsort, ahol fellépett az ovi százszorszép csoportja, az általános iskolások, a dalkör, a földeáki citerazenekar, és a Harmonika Klub. Kitűnő sóshalmi és csongárdi borokat lehetett kóstolni a Szent Vince Borrend lovagjai segítségével. A benti programok 19 órakor kezdődtek, a jó hangulatról Labozár Antal és zenekara gondoskodott.

A bál hagyományát idén is megőrízték, a terem őszi díszbe, mi több, szőlőskertnek öltözött. 200 szüretre váró gyümölcs várta, hogy óvatos kezek ellopják. A tánc hevében bárki megpróbálhatott a mennyezetre aggatott fürtökből lopni. Ezt azonban csőszpárok árgus tekintete követte, és akit rajtakaptak, annak bizony le kellett perkálnia 100 jó magyar forintot.

A legjobb, legszemfülesebb csőszöket ezek után elismerésben részesítették, a borrend lovagjai pedig a helyes borfogyasztásra hívták fel a figyelmet, hajnalig tartó tánc kíséretében.