A Susáni Családi Napon a délelőtt az óvodásoké volt, dél körül a középkorúak, idősebbek számára magyar nóta, népdal és cigánytánc jelentett mulatságot, a délután pedig elsősorban a fiataloknak szólt a legváltozatosabb stílusú táncokkal és zenékkel. Amikor ott jártunk estefelé, a Promenád Táncsport Egyesület tagjai késztették tapsra a szép számú megjelentet, majd rövid szünet után az algyői Parlandó Énekegyüttes operettválogatását hallhatta a közönség. Mindkét produkció alatt voltak, akik táncra is perdültek, több gyermek pedig szinte odatapadt a színpad széléhez. A mozgalmas nap a Rockefeller zenekar koncertjével zárult.

A színpadi produkciók mellett többek között kirakodó vásár, büfésátor, arcfestés és csillámtetoválás, sétakocsikázás, kézműves foglalkozás, tombola és bungee trambulin gondoskodott a szombati kikapcsolódásról. A trambulin gumikötéllel kombinált változata próbára tette a gyerekek bátorságát, hiszen egész magasra felszállhattak a szerkezet segítségével.

„Nevezhetjük az összefogás ünnepének a mai napot, hiszen százon felül van azok száma, akik részt vettek akár szervezőként, akár fellépőként, akár támogatóként ennek a napnak a létrejöttében” – fogalmazott dr. Havasi Katalin önkormányzati képviselő, a rendezvény fővédnöke, hozzátéve: „Ez azért is nagyon jó, mert lehetőség volt arra, hogy jó emberek találkozzanak egymással, és kellemes beszélgetésre is sor kerüljön a műsor mellett.” A fellépők kiválasztásakor a helyieket részesítették előnyben, hogy megmutassák, olyan tehetségek élnek köztünk, akiket érdemes színpadra engedni, amit a nap hangulata is igazolt.

A szervezést a Susáni Nyugdíjas Klub végezte, Rostás Jánosné vezetésével. A civil szervezet elnöke több hónapos munkáról számolt be hírportálunknak, amit megköszönt a nyugdíjas klub tagjainak és dr. Havasi Katalinnak, aki képviselőként és magánemberként is sokat segített. Rostás Jánosné szerint sokat dolgoztak, de megérte, mert sok ünnepi arcot lehetett látni, ami jelzi, hogy meg vannak elégedve a műsorral.

A családi nap helyszínéül már évek óta az Epreskert szolgál, és a résztvevők megszerették a szép fás környezetet, így a tervek szerint jövőre is itt fognak találkozni.

Kokovai Péter