A leggazdagabbak leggazdagabbja természetesen továbbra is Bill Gates és felesége a maguk 66 billió dollárjával. Az elit klub tagja továbbá Oprah Winfrey, Jon Bon Jovi, Pete Petersen, Leon Black, Marc Benioff, David Rubenstein, Steve Case, Laura Arrillaga-Andreessen és Marc Andreessen.

A felsoroltak közt van, aki mikrochipek révén, míg mások a show businessben gazdagodtak meg. A céljuk közös, a vagyonuk „jelentős részét” jótékony célra szeretnék fordítani az oktatás, az orvostudomány, illetve a környezetvédelem területén – írja a Daily Mail.

Az Egyesült Államok legtekintélyesebb billiomos klubjának a tagjai. Fotó: Reuters

 

Az illusztris társaság a Forbes magazin alapításának 30. évfordulója alkalmából gyűlt össze. A mérföldkő apropóján egyébként a lap egy különszámot akar kiadni október elején, amely az Egyesült Államok 400 leggazdagabbját mutatja be. Az országban pillanatnyilag 480 billiomos él, több mint bárhol máshol a világon.

A billiomosok legnagyobb vesztese Mark Zuckerberg. A facebook atyja 17,5 billió dollárra becsült vagyonának csaknem felét elvesztette, miután a cég részvényei felkerültek a tőzsdére.

 

Forrás:
Blikk-információ