A magyar parlament hétfőn elhalasztotta a szavazást a 2013-as költségvetés módosító javaslatairól annak érdekében, hogy ha az IMF/EU-megállapodás ezt szükségessé teszi, változtatni lehessen a büdzsén.
Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn azt közölte: a kormány csak olyan intézkedéseket támogat, amelyek nem érintik közvetlenül az embereket, és illeszkednek az elmúlt két év gazdaságpolitikai gyakorlatához. Vagyis a kormánynak a nyugdíj- és jövedelemcsökkentés helyett, “amelyek mind a tárgyalásokon szóban, mind az írásos anyagban előfordultak”, másfajta javaslatai lesznek – tette hozzá, de konkrétumokat nem árult el.
A miniszter az MTI-nek vasárnap azt mondta, a kormány ennek az anyagnak az elküldésével válaszolni kíván azokra a felvetésekre, amelyeket a júliusi tárgyalások után az IMF és az Európai Bizottság delegációja készített. “Ezzel a levéllel is szeretnénk jelezni, hogy a magyar kormány készen áll a tárgyalások folytatására” – tette hozzá. Kérdésre válaszolva kijelentette: nem látják szükségét új makrogazdasági prognózis elfogadásának.
Varga Mihály szerda este bejelentette, hogy a kabinet reggel elküldte javaslatait az Európai Bizottságnak és az IMF-nek.

 

Forrás: MTI