Gyere el! Próbáld ki! Válassz! Ez a szlogen ismerős lehet már a hódmezővásárhelyieknek, de a környező településen élőknek is. Ha ezt meghalljuk, akkor egyben biztosak lehetünk: közeleg a Nagy Sportágválasztó.

Így van ez most is, hiszen szeptember 21-22. érkezik Hódmezővásárhelyre a rendezvény. Idén a felújítások miatt nem a Stadionban bonyolítják le a Sportágválasztót, hanem a város közepén a Hódtói Sportcentrum és a Sportcsarnok között próbálhatják majd ki a különböző sportokat az érdeklődők – mondta a keddi sajtótájékoztatón Sarusi-Kiss József, a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke, aki hozzátette: az idei szervezési feladatokat a CSOMSZISZ végzi.

A program lényege azonban nem változott: egy helyen több mint harminc sportot lehet kipróbálni. Ez megkönnyítheti azon fiatalok, de akár még felnőttek döntését is, akik eddig még nem választottak maguknak sportot – mondta Horváth Zoltán, sportreferens.

Az első nap, az úgynevezett szakmai nap. Pénteken az óvódás és iskolás csoportokat várják. Az előzetes regisztrációk közel 3500 főt mutatnak – tájékoztatott a sportreferens.

Sarusi-Kiss József elmondta, hogy már számokban mérhető eredményei is vannak a vásárhelyi Sportágválasztónak. Az asztaliteniszezők már nem tudnak fogadni új sportolókat, de lényegesen megnövekedett a létszám a vívók és a futballisták körében is. Mindezek mellett új sport, így például a baseball is megjelent a városban.

A kétnapos program a már megszokott ütemben zajlik. Az egyesületeket standokon, de a felállított színpadon is bemutatkoznak. A szervezők egy kis játékot is becsempésztek, hiszen, akik minél több sportegyesületet meglátogatnak, azok egy ajándéksorsoláson vesznek részt.

Továbbá idén sem maradhatnak el a sztárvendégek. A két Máté testvérrel, Zsolttal és Gergővel mindenképpen találkozhatunk Sportágválasztón, de mellettük a testépítők körében érkeznek illusztris vendégek.

Mindkét napon reggel 9 órakor nyitja kapuit a Sportágválasztó, mely egészen délután 16 óráig látogatható. A város távolabbi oktatási intézményeiből természetesen buszokkal szállítják majd a gyerekeket a helyszínre – tudtuk meg Horváth Zoltántól, aki hozzátette, hogy idén is csatlakozott a Sportágválasztóhoz az Egészséges Vásárhelyért Program, valamint az Autómentes Napot is szeptember 21-én bonyolítják majd le.