Az Agyag utcai pékséget nagyapja üzemeltette Vásárhelyen, a pékség melletti házban laktak, nyolc évesen már rábízták a beváltott utalványok beszállítását, a liszt vásárlását – mondta el a Rádió 7 Szőttes műsorának vendégszékében Csatlós Imre. A Mária Valéria utcai iskolába járt két évig, majd a Lévai utcaiba igazolt. Nagyon összetartó osztályközösségük volt: Sillye Bélával és Szabó Ferenccel faliújságot szerkesztettek.

Született balkezes, de jobb kézzel kellett írnia, rajzolnia, ezért később a döntés egyszerű volt: mivel rosszul rajzolt, matek szakra jelentkezett a vásárhelyi gimnáziumba. Vegyész szeretett volna lenni, de mindenki lebeszélte róla. Azt mondták, ha a gimnázium után is érdekli a téma, akkor jelentkezzen vegyész szakra. Így tett, és a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett. A kollégiumi rendezvények alkalmával ismerte meg jövendőbelijét.

Még Budapesten házasodtak össze, a Balatonon, az akkor épült Hotel Hungáriában töltötték nászútjukat. Házas életüket Hódmezővásárhelyen, nagybátyja házában kezdték, az ott töltött három évben született meg kisleányuk, aki ma pedagógusként dolgozik Szolnokon, szakterülete a fordítás-elmélet.Dolgos éveit a Hódiköt ösztöndíjasaként a vásárhelyi üzemben kezdte, majd három év múlva állást és szolgálati lakást kapott az akkor szerveződő Hódmezővásárhelyi Növényvédelmi Állomáson. később azt a lakást megvásárolták, ma is ott élnek feleségével.

Pályafutása során néhány külföldi konferenciára is meghívást kapott, így járt Zürichben, Helsinkiben és Moszkvában is. Az előadásokra az ábrákat műszaki rajzoló felesége készítette, de sok mindent megbeszéltek egymással, a munkájukkal kapcsolatban.

Rádióamatőrként az elektronikába is belekóstolt, így a laboratóriumi műszerek kisebb javításai sem okoztak nagy gondot számára. Manapság a napi hobbi számára a tévénézés, de időnként a Szolnoki Szigligeti Színházat is meglátogatják feleségével.

Molnár Attila