Az iskola épületébe betérve már az udvaron a kenyérlángos és kürtős kalács illata fogadta a betérőket, akik akár kardot is ragadhattak, hogy a középkor harcmodorában vívjanak meg egymással. Akinek nem volt ilyen, elintézni való, becsületbeli ügye, annak képességeit az íjászat tette próbára, de akkor sem járt rosszul, ha betért a látogató az iskolaépületbe.

Volt tibeti tornagyakorlat, amely számos betegség megelőzésére alkalmas, de felléptek a kankalinos néptáncosok, de olyan speciális módszereket is kipróbálhattak az érdeklődők, mint az Etka, vagy az Aviva módszer, de aki óvatos a mozgás terén, annak Samu Mónika mutatott könnyű tornagyakorlatokat.

 

##video:265338##

 

A kézművesség remekei mellett számos, az egészséget alternatív és úgynevezett szelíd módszerekkel támogató lehetőségek tárultak fel az erre kíváncsi családok előtt, és itt a szakemberektől megtudhatták, hogy a test egészsége is a lélekben gyökeredzik.

Érdeklődő pillantási kereszttüzében mutatták be lassított felvételt idéző mozdulataikat a tajcsi csoport tagjai, akiktől megtudhatták a jelenlévők, hogy ami könnyűnek és egyszerűnek látszik, az nem mindig az.

Bodnár Kincső, aki az újszentiváni Süni óvodába jár, épp a kézműves foglalkozáson gyertyatartót készített. Nemrég érkeztek meg a helyszínre, és a gipsztárgy festése volt az első, ami figyelmét megragadta, és kihasználta a lehetőséget, hogy a kezdetben fehér tárgyat kék, rózsaszín és lila színekkel díszítse.

Fehérné Kiss Gabriella kisfiával, Zsolttal látogatta meg az iskola épületében a családi és egészségnapot, s mint elmondta, azért tartja fontosnak az egészséges életmód megismerését és gyakorlását, mert ezt tartja arra alkalmasnak, hogy a bennünket nap mint nap érő környezeti hatásokat ellensúlyozni tudjuk. Gabriella azonban azt is hozzátette, hogy a lelki egyensúly legalább ilyen fontos az egészség merőzéséhez.

Arnay