A reggeli-délelőtti szeles, borult idő nem szegte kedvét a falunapra kilátogatóknak, akik elsőként az NRG tánciskola produkciójának tapsolhattak, majd színpadra léptek a település óvodásai, nevezetesen a Katica és a Csibe csoport. Utánuk az általános iskolások táncos műsora következett. Természetesen a szülők minden produkció alatt lelkesen biztatták csemetéiket, és kattogtatták a sok száz emlékbe szánt fotót.

Mivel étel-ital és kirakodók, szabadprogramok ezúttal is bőséggel álltak rendelkezésre, az ebédidő rövid színpadi szünete sem telt unalmasan. Az első délutáni program pedig fergeteges hangulatot hozott, majd egy órán át muzsikáltak a Tótkomlósi Fúvósok, olyan népszerű dallamokkal mint a Fehérvár induló, a V. magyar táncok, vagy Abba és Grease slágerek.

Vásárhelyről a Susáni nyugdíjasok ezúttal két blokkban hozták el népszerű marionett számukat, közte pedig a helyi Fitti Sport Club tartott fekvenyomó bemutatót, ahol a legbátrabbak erejüket is kipróbálhatták. A fiatalok gyorsan ráéreztek az erősport ízére és egymással versengve kérték az egyre nagyobb súlyokat. A színpad előtt egyébként a helyi srácok több saját súlyrekordot is megdöntöttek, közel 200 kilóval.

A zenés produkciók sorát Antal Róbert beatbox-szal , valamint a Street Dancers DNB tánccal folytatta. A szervezésből is kivette a részét a következő fellépő csoport, az Aranyeső Nyugdíjas Klub, akik népdalcsokrot hoztak. Népdalokat, verset, de még magyar nótát és csárdásokat is előadtak a mezőkovácsházi Vadvirág Népdalkör örökifjú nyugdíjasai.

A közönség táncnak is tapsolhatott, a vásárhelyi Promenád Táncsport Egyesület fiatal kiválóságai ezúttal is magas színvonalon varázsolták a színpadra a standard és a latin táncokat, a Berény Táncegyesület pedig élvezetes, történetekkel és humorral fűszerezett néptánc gálát mutatott be.

A kemény műfajt ezen a napon a Téma 16 együttes képviselte, akik zúzós saját dalaik mellett Bikini, és Tankcsapda dalokat is feldogoztak. Kaszaperről érkezett a Dolce Vita együttes, akikkel a közönség már együtt énekelte a hatalmas Neoton, Máté Péter, és operett, valamint filmslágereket.

A hangulat a tetőfokára hágott mikor színpadra lépett a nap sztárvendége, Komáromi Pisti, aki igen változatos összeállítással érkezett. Hozta az ismert dalait, de sok olyat is, ami még meg sem jelent. Elárulta, kevesen tudják, ő írta az O sole mio magyar változatát, így azt is elénekelte, de írt többek között dalt Jimmynek és Bodrogi Gyulának is. Elhozta azt a dalát is, amit koncerteken kívül eddig csak a Rádió 7 hallgatóinak küldött el, hozzátéve, ezúton is öleli az összes hallgatót és stábtagot.