Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg finomliszt

15 dkg margarin

15 dkg kristálycukor

3 tojássárga

1 csomag sütőpor

tej

A töltelékhez:

1 megsütött tésztalap

vaníliás tej

2 evőkanál baracklekvár

2 evőkanál kakaópor

15 dkg kristálycukor

10 dkg margarin

0,5 dl rum

A mázhoz:

3 tojásfehérje

20 dkg kristálycukor

csokoládédara

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható legyen. A tésztát 3 részre osztjuk, és laponként sütjük meg.

A töltelékhez egy lapot elmorzsolunk, és kevés vaníliás tejjel megáztatjuk. Hozzáadjuk a margarint, a kakaóport, a lekvárt, a cukrot, a rumaromát, és jól kikeverjük.

Az így kapott töltelékkel megtöltjük a 2 lapot.

A tetejére az alábbi mázat öntjük: a tojásfehérjét felverjük a cukorral, elsimítjuk a tésztán, és meghintjük csokoládédarával. A máz száradása után szeleteljük.