„A” vércsoport

Az „A” vércsoportba tartozó emberek ideális kollégák. Lelkiismeretesen végzik el a rájuk bízott feladatokat, folyamatosan a maximumra törekszenek és csak akkor igazán teljes az életük, ha sikereket érnek el a munkájukban. Nagyon fontos számukra a párjuk vagy a főnökük elismerése, bár a dicsérő szavakat sokszor megtévesztő hidegséggel fogadják. 

Ragaszkodó személyiség a magánéletében és a munkájában egyaránt, nehezen válik meg a korábban megszokott életvitelétől, helyzetétől. Sokszor törekszik a biztonságra, hiszen visszahúzódó jelleme miatt kicsit nehezebben alakít ki új kapcsolatokat másokkal. Szolid, érzékeny lélekkel és a szépség iránti komoly fogékonysággal rendelkezik, így a vércsoport birtokosa gyakran jó művészi érzékkel is rendelkezik egyben.

„B” vércsoport

A „B” vércsoportba tartozó emberek igazi realisták. Szinte csakis gyakorlati szempontok alapján döntenek, és ennek alapján állítják össze terveiket is. Ezek az emberek általában távol állnak az ömlengéstől mind a mindennapi kommunikációban, mind pedig a szerelemben. Egy „B” vércsoportú személytől felesleges hosszú szóvirágokat várni, hiszen ő a kommunikációt inkább gyakorlati célokra használja fel. 

Sajnos éppen emiatt nem a legkreatívabb udvarlók, de érzelmeik mögött komoly és megfontolt döntések állnak. Nagyon jó tervezők és szervezők, hosszú távú terveket is képesek megvalósítani. Fejlett kritikai érzéküknek köszönhetően meglátják a lehetséges hibákat, és egyenesen közlik azt azzal, akinek a cél érdekében javítani kell rajta – szükség esetén akár saját magával is

„AB” vércsoport

Több tulajdonság áramlik benne folyamatosan, hol az egyik, hol a másik erősebb dominanciájával. Törekszik a gyakorlatias gondolkodásra, de egyben érzelmeinek, benyomásainak is szereti átengedni magát. Ha sikerül ezek között harmóniát teremtenie, akkor egy igazán sokoldalú személyiség alakul ki, de a tulajdonságok váltakozása miatt a kedélyállapota is jellemzően ingadozik. 

Gondolkodásmódja éppen ezért rugalmas, hiszen több szempontból is megvizsgálja az adott kérdést vagy problémát, így nem hoz egyoldalú döntéseket és nem formál elhamarkodott véleményt. Jellemzően nyitott és empatikus személyiség, aki azonban a kedélyállapotváltozásai miatt néha konfliktusba kerül környezetével.

Nullás vércsoport

A nullás vércsoportba tartozók igazi társasági emberek, akik imádnak szerepelni, viccelődni, vagyis akik mindig a társaság központjában szoktak lenni. Jó humorú és szórakoztató emberek, akiknek rengeteg barátjuk van, és akiknek keresik a társaságát mások is. Otthon is ilyenek kezdetben, de később könnyen kedvüket veszítik, és hajlamosak arra, hogy kifejezetten pesszimistán ítéljék meg saját helyzetüket. 

A nullás vércsoportú emberek sokszor az otthoni problémák elől a szórakozásba menekülnek, és sajnos hajlamosak néha a szőnyeg alá söpörni az otthoni problémákat. Szerelmi életük általában nagyon élénk: a férfiak nagyon ügyes udvarlók, és könnyen leveszik a lábukról a másikat. A nők igazi végzet asszonyai, akik óriási szenvedélyre ébresztik a férfiakat.

Csak a vércsoport számít?

Természetesen személyiségünk rengeteg elemét életünk során tanuljuk és csak egy részét hozzuk magunkkal születésünk óta. A vércsoportok szerinti megkülönböztetés azonban a tudományos megfigyelések számtalan területén kapnak egyre nagyobb fontosságot. 

Ha tehát magunkra ismerünk a vércsoportok alapján meghatározott személyiségjegyekre, akkor érdemes elgondolkozni azon, hogy vajon mi minden mást is hordozunk még magunkban, ami akár terveinken kívül is befolyásolhatja személyiségünket pozitív vagy akár negatív irányba egyaránt.

forrás:bien.hu