Október 6-án, szombaton rendezi meg Balástya Község Önkormányzata a Falunapokat, a Zöldség-, Virágfesztivált, amelyhez kapcsolódva most is vasárnap, október 7-én Díjugrató verseny is lesz a Zrínyi utcai Lovaspályán. 

Idén is fesztiválfutással indul a program pénteken, majd lovas bemutatót tartanak az alkonyban a rendezvénytéren, azt követően pedig Csepregi Éva lép fel.

Egy teljesen új programelemmel bővül a rendezvény, megrendezik az I. Balástyai Parasztolimpiát – mondta el Dékány Anita a Rádió 7 Balástyai Magazinjában. A hagyományőrző játéksorozatra olyan 5 fős parasztbrigádok várják, akik kipróbálják tudásukat, készségeiket és bátorságukat a vicces falusi szokások terén. 

A csapatok három nyalka legényből és két cifra lányból kell, hogy álljanak, efelől érdeklődni és jelentkezni szeptember 31-ig lehet a balástyai Teleházban, vagy a 06 (30) 290-7773-as telefonszámon. Népi hacuka viselete nem kötelező, de megválasztásra kerül a legnyalkább legény és a legcifrább lány, így hát megéri – fűzte hozzá Dékány Anita.

Lecsófőző versenyre is várnak mindenkit október 6-án, szombaton 10 órától a Rendezvényház mögötti térre. A versenybe 3-10 fős csapatok jelentkezésére számítanak.

Molnár Attila