Magyarországon jelenleg hivatalosan körülbelül 2 millió 656 ezer ember dolgozik, ebből majdnem kétmillió személyt különböző vállalatok foglalkoztatnak, míg körülbelül 600 ezren próbálnak vállalkozást működtetni – jelentette ki Tóth Erzsébet, cégbiztonsági tanácsadó, a Háttér Információs és Tanácsadó Kft. egyik tulajdonosa. Ebből következik, hogy mindössze 2 millió ember adójára lehet számítani az országban.

Hazánkban a mai átlagfizetés bruttó 231 ezer forint – ismertette Tánczos János cégműködtetési tanácsadó, a Háttér Információs és Tanácsadó Kft. másik tulajdonosa. A közszférában ez a szám 209 ezer forint, amely a tavalyihoz képest 1,6 százalékos növekedéssel bír.

Magyarországon a foglalkoztatottak között jelenleg a biztosítási- és pénzügyi tanácsadók keresnek a legjobban, mintegy 466 ezer forint értékben, míg az informatika és kommunikáció ágazatában ez a szám 410, valamint az energiaiparban 391 ezer forint.

Ha nyolc lépést betartunk, sikeres, és fizetőképes vállalkozásunk lesz – fogalmazott Tánczos János. Ez egy fontossági sorrend, az elsőre épül a második, és így tovább. A legfontosabb, hogy hinnünk, és bíznunk kell abban, hogy fizetőképesek, gazdagok, és sikeresek leszünk. Ezt követi, hogy lehetőleg minden energiánkkal keressük a lehető legtöbb pénzt, üzleti ügyekben csak erre koncentráljunk! Ezután következik, hogy kevesebb pénzt költsünk el, mint amennyi bevételünk jön, és csak azt, ami már a kezünkben van, sosem szabad kifizetetlen anyagiakra alapozni. Ezek után a legjobb, ha tartalékot gyűjtünk, amihez soha nem nyújtjuk, és nem mondjuk el másnak. A hatodik pont, hogy őrizzük meg a kiváló hitelképességünket, azaz mindig tudjunk olyan személyhez, vagy bankhoz fordulni, aki kisegít bennünket a nehéz helyzetben. Az utolsók között van, hogy a tartalékot biztos helyre tegyük, senki se ismerje hollétét, valamint, hogyha mégis másra bízzuk a megtakarított pénzünket, akkor is csak egy embert hatalmazzunk fel a kezelésében.

A Rádió 7 vendégei az új trafik törvényről is beszéltek. Ugyanis 2013. július elsejétől már csak dohányboltban vásárolható dohányáru, minden más helyen tilossá válik a forgalmazása.

Ez településenként megszabályozott lesz, kétezer emberenként lehet majd egy ilyen jellegű boltot üzemeltetni. Egy dohányárut áruló üzlethelyiség maximum 20 évre kaphat engedélyt.

Háttérhírek legközelebb szeptember 25-én, kedden 15.15-től jelentkezik. Akkor utánajárunk annak, hogy hogyan érheti el egy tulajdonos, hogy csak tulajdonos legyen és ne operatív vezető.