Augusztus közepén vette át a kivitelező Hódút Kt. a futópálya területét, amelyen az alapozás során előbb nagyobb, majd egyre kisebb mérető zúzott követ helyeztek le, amelyet az elmúlt héten őrölt gumit tartalmazó keverékkel fedtek le. A mai napon kezdte meg speciális technológiával a bordó színű záró réteg fektetését egy debreceni cég, amelyre már csak az egy méter széles futósávokat elválasztó csíkokat kell majd felfesteni.

 

##video:265168##

 

A futást kedvelők keresték meg az önkormányzatot, hogy a pályának ne csak a népkerti végén, hanem a strand parkolója felől is legyen fordítója, amellyel az eredeteihez képest több mint harminc méterrel hosszabb lett a pálya, így aki egy teljes kört fut majd az ízületeket kímélő szőnyegen, az közel 1100 métert teljesít.

 

##video:265169##

 

A munkaterületet közel kétméteres fémkerítéssel vették körbe, hogy a még képlékeny borításra sétálók, vagy arra járó kutyák ne mehessenek rá.

Nagy Attila elmondta: a záró réteget csak esőmentes időben lehet fektetni, így ha a közeli napokra jósolt csapadék megérkezik, az kissé kitolhatja a munka végét, de várható, hogy a hét végére elkészülnek a bordó réteg fektetésével a kivitelezők.

 

##video:265170##