Gajdán Bálint köszöntőjében még kiemelte a magyar dalnak Vásárhelyen impozáns környezetet biztosít a megújult művelődési központ, ahol ez a rendezvény is helyet kap majd és bemutatkozási lehetőséghez, ezáltal még nagyobb lelkesedéhez juthat az összes régióban működő zene, dalos csoport és produkció.

Szuromi Klára a házigazda Aranypáva dalkör vezetője, elmondta, oroszlánrésze volt a mai nap lebonyolításában a dalkör másik vezetőjének Tercsi Sándorné Sárikának, akivel közösen tervezték meg műsorukat. Mivel nagyon sok vidéki együttest hívtak meg, úgy gondolták, különlegese vásárhelyi népdalokkal mutatkoznak meg a vasárnapi napon.

Rajtuk kívül még fellépett a mártélyi Őszirózsa, a belvárosi, Napraforgó, a maroslelei Őszirózsa, a nagyszénási Aranyvessző, az orosházi Bokréta, a székkutasi Kékibolya, a szegedi Jóbarátság, a pusztaföldvári Búzavirág népdalkör. A népzenét pedig Zöldi Lászlóné tekerőlanton, a nagyszénási Kurtics citerazenekar, a székkutasi Harmonika Klub, a mórahalmi Parasztkórus, és a Kaláris együttes is képviselte.