Az eredmény láttán azt lehetne feltételezni, hogy alárendelt szerepet játszott a Hódmezővásárhelyi FC a Monoron lejátszott NB III-as találkozón. A mérkőzés képe azonban nem volt ilyen egyértelmű, hiszen amíg a vásárhelyiek a találkozó elején kihagyták helyzeteiket, addig az első félidő hajrájában a hazaiak könyörtelenül kihasználták a vendégvédelem kapitális hibáit, és ezzel el is döntötték a három pont sorsát.

A monori találkozó első perceiben meglepetésre a – nyári átigazolási időszakban alaposan megerősített – hazaiak kapuja előtt sorra hagyták ki a gólszerzési lehetőségeket az esélytelenebbnek tartott vásárhelyiek. Előbb Harangozó beadásaHanyecz Bencét találta üresen Vezér kapuja előtt, de a fiatal játékos óriási helyzetben nem találta el a labdát. Néhány perc múlva Klimaj ugratta ki Gazsót, aki az elfekvő kapust találta telibe, majd Varga Máté 16 méteres lövése szállt centiméterekkel fölé. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék egészen a 27. percig, amikor megkapta első kabaréba illő gólját a HFC. A hazaiak az elkalandozó Boros helyén vezettek támadást, de a beadás Juhász elé került, a védekező középpályásról hihetetlen balszerencsével a kapu előtt álló Benkéhez pattant a játékszer, aki köszönte szépen, és a kapuba lőtt, 1-0. A kapott gól után negyedórányi homályba borult a vásárhelyi védelem, amelyet három perc múlva les gyanús helyzetből Selei használt ki, 2-0. Ezzel még nem értek véget a vendégek megpróbáltatásai, hiszen a kitámadó vásárhelyieket a félidő utolsó öt percében Benke és Csikós révén kétszer is kontrából lőtt góllal büntette a monori alakulat, 4-0.

A szünetben igyekezett rendezni a sorokat Szűcs Róbert edző, ami úgy tűnt, hogy sikerült is, hiszen fordulás után öt perccel egy Boros – Varga Máté akció végén az utóbbi szépített, 4-1. Támadott a vendéggárda, Varga M. újabb lövését védte a rutinos Vezér Ádám, és a kontrából a 64. percben újabb gólt lőttek a hazaiak. Ekkor a fiatal vásárhelyi kapus, Gábor Viktor egy előrevágott labdára feleslegesen indult ki, és mellette Selei az üresen maradt kapuba gurított, 5-1. A kegyeldöfést a 70. percben Benke harmadik gólja jelentette, 6-1, miközben a vendégek az üres kapuba is képtelenek voltak betalálni.

A vásárhelyiek tartalékos összeállítású csapata tehát újabb súlyos vereséget szenvedett, a jövő hétvégi (vasárnap 16.30) Tisza Volán SC Szeged elleni hazai találkozón azonban már a korábban kiállított Kovács kapus és Kökény is pályára léphet, így elméletileg a teljes keretből válogathat Szűcs Róbert edző.

NB III Alföld csoport 4. forduló:

Monori SE – Hódmezővásárhelyi FC 6-1 (4-0). Monor, 100 néző. Vezette: Flinta.
Monor: Vezér Á. – Kinder, Csáki, Kovács H., Villányi – Csőke (Kajli 71’), Horváth D. (Lengyel R. 85’), Gaál, Benke (Vékei 80’) – Selei, Csikós. Edző: Spárgl Dezső.
HFC: Gábor V. – Boros, Antal, Rácz L., Marton – Juhász I. S. – Varga M., Hanyecz B. (Kovács V. 67’), Klimaj (Szabó M. 78’), Gazsó (Varga L. 55’) – Harangozó. Edző: Szűcs Róbert.
Gólszerzők: Benke Bálint 3 (27’, 42’, 70’), Selei András 2 (30’, 64’), Csikós Ferenc (45’), illetve Varga Máté (50’)
Jók: Csőke, Benke, Selei, illetve senki

Szűcs Róbert: “Felesleges magyarázkodásnak tűnik egy ilyen arányú vereség után azt mondani, hogy nem játszottunk alárendelt szerepet, de tény, hogy a találkozó elején óriási helyzeteket hagytunk ki, míg a hazaiak az öt támadásukból a mi kapitális hibáinkat kihasználva négy gólt lőttek. Sürgősen észhez kell térnünk, hiszen nyakunkon a hétvégi, Volán elleni mérkőzés.”

Forrás: Szegedma