19 órakor kezdődtek a koncertek, a 7 Hódstock fesztivál második napján, ahol már a bejáratnál a Vatafaka hangszererei sejtették, hogy nagy muri van készülőben. Júniusban lépett fel utoljára a Végletek zenekar. Szombat este kicsit átalakulva Petkó és a Többiek néven ismét a mikrofon elé álltak, ahol a saját dalok mellett a feldolgozások is helyet kaptak.

Evanescence jutott egyből az eszünkbe, mikor a Soul Diver zenekar énekesnője ragadta magához a mikrofont, hangja betelítette a volt Kossuth suli tornacsarnokát. Míg a csapat bent zenélt, már elkezdett gyűlni a tömeg a Vatafaka, 21 órakor kezdődő showjához. A nem mindennapi hangszereken játszó Vatafakát nem kell bemutatni a fesztiválozóknak, hiszen rendszeres fellépői a Hódstocknak.

Hordókon, teherautó rugóján, csöveken és ki tudja még milyen eszközökön dobolt a Vatafaka a sportcsarnok előtt, kiknek produkciója kétségtelenül sokakat vonzott. A mindig meglepetéssel készülő formáció még a fejünk fölé állványt állított, hogy onnan szólaltassa meg a dobokat. Lendületes előadásuk annyira magával ragadta a közönséget, hogy hirtelen arra eszméltünk, hogy már vége is.

A My Grand Aveneu jól átmozgatta a közönséget, hiszen a dinamikus dalok és az előadásmód hatására végre egy jó kis pogó is beindult az első sorokban, amibe még az énekes is beszállt pár ütem erejéig. Az biztos, hogy a hangulatot jól felfokozták, amire csak tett egy lapáttal az Angertea zenekar.

Egyórás csúszással lépett a színpadra a Fresh Fabrik, akik jobbnál – jobb dalaikkal, köztük a legújabbal is, táncoltatták meg a fesztiválozók keménymagját. A koncertek sora ezzel azonban nem ért véget, hiszen még a Büdösök és a Sovány Kutya produkciója hátravolt.

A Hódstock Fesztiválon csak az nem érezte jól magát, aki nem akarta. A dübörgő rock és metál zene mellett a szervezők gondoltak a gyomorra is. Aki megéhezett vásárolhatott hamburgert vagy hot – dog-ot. Természetesen szomjan sem maradt senki. Egy vodka – narancs 400 Ft, a whiskey – cola 500 Ft, de volt kávé, sör és energiaital is, ha nem bírnánk az éjszakázást. Szerencsére bírtuk!

 

Nagy Ágnes