A délután Szél István polgármester köszöntőjével indult, aki kiemelte, a magyar öntudat, és ezáltal a fejlődés a jobbá válás legfontosabb kelléke a dal és a népzene ápolása, melyből a székkutasi rendezvényeken mindig bőséggel kap a hallgatóság.

A helyi Kamilla dalkör, mivel már nagyon jól ismerik, most nem bemutatkozó műsorral, hanem igazi különlegességekkel lepte meg a közönséget. Labozár Antal prímás segítségével a községhez köthető népdalok elevenedtek meg, és meglepő volt látni, hogy e nótákat nemcsak a kutasiak ismerik és éneklik.

A rendhagyó bevonulás és kezdés után mindjárt egy németek által is ismert dallam a „Gimbet-gombot” csendült fel, mely Hugo Hartung Piroschka regényéből és az abból készült filmből is ismerős lehet. A dalok sorában aztán helyet kapott még nagyon sok Murgács Kálmán nóta, aki most lenne 99 éves.

A kutasi kamillásokon kívül még ellátogatott a délutánra a Földeáki Citerazenekar és Népdalkör, Hódmezõvásárhelyrõl  Aranykalász Népdalkör, Pacsirta Népdalkör, Belvárosi Napraforgó Népdalkör, Alkony Népdalkör Mindszent, Nefelejcs Népdalkör és Napraforgó Citerazenekar Nagymágocsról, Bokréta Népdalkör Orosháza, Ruzsa Sándor Népdalkör és Citerazenekar Szeged, Székkutasról: Harmonika Klub, Kékibolya Népdalkör. A napot a vidám beszélgetés, zsíroskenyér és tombola tette még emlékezetesebbé.