A fülledt, mediterrán hangulatú időjárásban és hasonló klímájú csarnokban nem csak a nézőszám mutatott idény eleji formát a Pick szeged NB I-es nyitányán, hanem a hazaiak játéka is, mert bár a szezon első gólját Fero Sulc mintaszerű akció végén megszerezte, tíz percen át inkább a fiatal pécsi együttes irányította a játékot. Mikler Roland bravúrjai most elmaradtak, ezért hamar kapust cserélt a Pick, s a felkészülés során oroszlánkarmait többször megmutató Tóth Mihály állt be a ketrec elé. Formáját megőrizte a felvidéki hálóőr, mert elsősorban az ő bravúrjai révén vette kezébe a találkozót Skaliczki László együttese, természetesen kiegészítve eredményesebb támadásokkal, a befejezésekben főként Rajko Prodanovicjeleskedett. A 20. percben 14-14-et mutatott az újszegedi sportcsarnok eredményjelzője, ám ekkor a Koleszár György ifjú gárdájának időkérését követően megváltozott a játék képe. Meg tudott újulni a Pick, összeállt a szegedi védekezés, így a szünetig a vendégek már csak két találatot jegyezhettek, míg a hazaiak ez idő alatt nyolcat, így gólzáporos első játékrész után már biztos előny tudatában mehetett pihenni a Tisza-parti alakulat.

Fordulás után pedig valósággal állva hagyták a baranyaiakat a mieink, hétperces gólszünetük alatt Zubai Szabolcsék 6-0-s sorozatot produkáltak, szurkolók is számolhattak tízig a 35. percben. Magabiztosan tartotta előnyét a Pick, azonban főleg a támadások felépítésénél sok pontatlanság akadt, s az elvesztett labdákra kegyetlenül lecsaptak a vendégek, a végig remekül játszó Szepesi István nagy pillanatai voltak ezek részükről a félidő közepén, aki szinte kivétel nélkül kihasználta a labdaszerzéseket, vele szemben a bravúrosan védő Tóth is tehetetlennek bizonyult. Azonban még ezekkel sem tudott tízen belülre kerülni a vendég csapat, Skaliczki László pedig folyamatosan lehetőséget adott a fiataloknak is ekkor már, akik éltek is vele, Hegedűs Márk egyszer,Fekete Bálint háromszor is betalált a szünetben Nebojsa Nikolicot váltó Bősz Dánielkapujába. A vége a várakozásoknak megfelelően magabiztos Pick-győzelem lett (42-29 – akárcsak az elmúlt szezonban a szegedi találkozón), ám az látszik, hogy van még mit csiszolni, elsősorban a védekezésen. Hétfőn a Gyöngyös elleni, 18 órakor kezdődő hazai találkozón biztosan nehezebb feladat vár a védelemre, mint a lelkes, bátran lövő pécsi ifjak ellen.

A Pick újonnan igazolt játékosai közül mindenki tudott gólt szerezni, öten – Jonas Larholm, Balogh Zsolt, Marinko Kekezovic, Alen Blazevic és Hegedűs Márk – összesen 13 alkalommal zörgették meg a baranyai hálót, közülük a svéd olimpiai ezüstérmes Larholm emelkedett ki hat találattal.

Férfi kézilabda NB I 5. forduló (előrehozott mérkőzés):

Pick Szeged – VarioAuto Pécsi KC 42-29 (22-16)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Natkai, Szalay.
Pick: Mikler – Vadkerti 3, LARHOLM 6, Sulc 3, ZUBAI 6, Ancsin 3, PRODANOVIC 8.Csere: TÓTH M. (kapus), Blazevic 1, Pribanic 1, Balogh Zs. 3, Kekezovic 2, Buday 2, Nagy N., Hegedűs 1, Fekete 3. Vezetőedző: Skaliczki László
Pécs: Nikolic – SZEPESI 8, Hajdu T. 2, Lévay 2, Hajdu G. 4, Grünfelder 2, Papp 2.Csere: Bősz (kapus), Kurbely 4, Milovits 1, Szomor 1, Sebestyén 1, Bujtár, Szakcsi 2.Vezetőedző: Koleszár György.
Hétméteres: 4/4, ill. 2/1.
Kiállítás: 4 perc, ill. 4 perc.

Skaliczki László: “Sok szép támadást vezetett mindkét csapat, a pécsiek bátran lőttek, a támadójáték dominált mindkét oldalon. A tompaság, a frissesség hiánya kicsit érződött rajtunk, de látszottak bizonyos kombinatív elemek, sebességben tudtunk váltani ha kellett, igyekeztem forgatni is a csapatot, hogy mindenki lehetőséget kapjon.”

Forrás: SzegedMa.hu