NBIII, rájátszás, negyeddöntő, első mérkőzés

Hódmezővásárhely Beavers-CrossRoad Angels 15-11

(1. 1-0, 2. 4-0, 3. 1-1, 4. 1-1, 5. 0-0, 6. 7-1, 7. 0-4, 8. 1-0, 9. X-4)
W: Gazsó Bence (CG), L:Bényi Kornél

Beavers: DARU Á. (2B), GAZSÓ B. (P), VARGA V. (3B), Szkurák Zs. (1B), Czeglédi J. (C), Kondrát V. (SS), Tasnádi B. (RF), Jung Gy. (LF — Monsotori Á. LF), Szappanos S. (CF)

Angels: Sáfrány Z. (2B — Téglási G. CF), KÖRMÖCZI G. (LF-3B), Hegyi G. (1B), Sáfrány A. (SS), Bényi K. (P), VADON Z. (CF-2B), Novák Be. (RF — Novák Bá. RF), Kompán D. (3B — Bányai T. LF), JÓNÁS GY. (C)

A.E. 424-Jászberény Stinky Sox 9-12
Nemesvámos Sharks- Mikepércs Black Sox 12-14

Jó volt látni, hogy a vasárnap délelőtti időpont, az időközi választás és a tanévkezdés ellenére megtelt a Beavers pálya nézőtere, a hangulatra egy rossz szavunk sem lehetett hisz most látogattak ki legtöbben baseball meccsre Hódmezővásárhelyen.

Arra a meccsre, amely után több a kérdőjel, mint előtte. Az első hat játékrész minden tekintetben a hazaiké volt (14-3), az utolsó három pedig egyértelműen a vendégeké (8-1). A különbség annyi, hogy a vásárhelyiekben sokkal több van, mint amit vasárnap nyújtottak, a CrossRoad viszont úgy tűnik kihozta magából a maximumot. Ez mindenféleképpen biztató a második felvonás előtt, ami a szezon legeslegfontosabb mérkőzése lesz. Nem szabad engedni, hogy megkapják a harmadik esélyt az Angyalok! De ne rohanjunk ennyire előre…

Miért nem volt 100%-os a Beavers? Az első három ember (Daru Árpád, Gazsó, Varga Viktor) csillagos ötöst kaphat támadásban nyújtott produkciójáért, 10 ütés 17 kísérletből, a negyedik ütőtől viszont csak 4 ütés 25 kísérletből ugyanez a statisztikai mutató. Ebből a négy ütésből Tasnádi Béla kettőt szerzett, azt is gyorsaságának köszönhetően (infield hitek), de az év egyik legeredményesebb emberévé vált Kondrát Viktor 0/5-el fejezte be a napot.

Rengeteget hibáztak a pestiek, könnyű fly ballokat engedtek lepottyanni, elment a lábuk között a labda, volt, hogy egy akción belül háromszor dobták el egymás mellett a játékszert, amiből három pontot kaptak, a Hódok pedig könyörtelenül kihasználták a tálcán kínált lehetőségeket.

Dobóposzton is megvolt a különbség, igaz nem akkora, mint amekkorára előzetesen számítottunk. Bényi Kornélon látszott, hogy felkészült az ellenfélből, Varga Viktornak és Szkurák Zsoltnak is nagyon óvatosan dobálgatott, nem szeretett volna bekapni egy nagy ütést sem, előbbi azonban jócskán túljárt az eszén. A gyors-lassú kombinációt elég jól alkalmazó Bényi három akkora bombát kapott Vargától, hogy éjszaka valószínűleg ezekkel álmodott.

Gaszó Bence végignyomta mind a kilenc inninget (complete game), ennyit egyhuzamban még sohasem teljesített. Körülbelül 160-180 dobást küldött az ellenfél felé, ez elég nagy szám, adott 10 strikeoutot, de ami ennél is fontosabb nem engedte játszadozni a másik oldal két nagyágyúját, Hegyi Gergelyt és Sáfrány Andort. És innentől nyert ügye volt neki és a csapatnak is.

A támadók megkönnyíthették volna Gazsó dolgát, a hetedik és nyolcadik inningben is megvolt az esély, hogy kialakuljon a leléptetéshez szükséges 10 pontos különbség, de egyszer sem sikerült élni vele, így a kilencedik inningben dobónk nyakába szakadt az összes teher és aki otthon van a baseball világában az tudja, hogy elkezdeni könnyű, de a kilencedikben befejezni egy meccset a legnehezebb dolog. Lett is az izgalom a végére, két kieső után csak a pontok jöttek be, 15-7-ről a vendégek feljöttek 15-11-re, nagyon távolinak tűnt a harmadik out. Két emberrel a bázisokon Körmöczi Gábor ütött egy újabbat, a kettesről már mindenki bent látta a futót, amikor a labda valamilyen rejtélyes útvonalat bejárva a catcher Czeglédi József mellé ért, aki ilyen szituban ritkán látható higgadtsággal vett egy 180 fokos fordulatot és az utolsó utáni pillanatban hozzáért a hazai bázishoz érkező ellenfélhez, lezárva a három és fél órás találkozót.

Forrás:http://vasarhelybaseball.baseball.hu