Hetven éve vette át tanítói diplomáját, és kezdte pályafutását kántorként Kisteleken. Később tanítóként, tanárként, énekkar-vezetőkent tette a dolgát, dolgozott a Művelődési Házban, színjátszó csoportot irányított. 13 évig szakfelügyelő volt, majd 1975-től volt igazgatóhelyettese kisteleken a Rákóczi iskolának, ahonnan nyugállományba vonult.

Maradjon még sokáig minden kisteleki lámpása jó egészségben sokáig – ezekkel a szavakkal köszöntötte a ma is aktív életet élő pedagógust Nagy Sándor, aki az Orbán Viktor miniszterelnök által dedikált emléklapot és egy virágcsokrot adott át a kétszeresen jubiláló nyugalmazott pedagógusnak.

Molnár István a róla ismeretes alázattal fogadta és köszönte a megtisztelő megemlékezést, és hangsúlyozta: ő soha nem küzdött semmilyen kinevezésért, mégis többször kiálltak érte, a megbízatásokat pedig felelősséggel vállalta és szolgálatnak tekintette. Mint mondta, több alkalommal lett volna lehetősége szülőfaluját elhagyni, de mégsem tette, mert nemcsak magyar, hanem kisteleki öntudattal él, aki mindig mindent a szülőfaluja épüléséért tesz.

Molnár Attila