Az Országos Rendőr Főkapitányság idén is, mint eddig, elrendelte a fokozott rendőri jelenlétet és felügyeletet a tanévkezdés idején a forgalmasabb utak mellett fekvő általános és középiskolák mellett a reggeli és a délutáni órákban. Vásárhelyen ez az intézkedés egész évben megmarad, abban az összes közlekedéssel foglalkozó rendőr, de még a körzeti megbízottak is részt vesznek.

Hétfőn reggel két helyen, a Kertvárosban és a Hódtóban, a Németh László Gimnáziumnál is posztoltak rendőrpárosok. A közlekedők szemmel láthatóan nemcsak a sebességkorlátozásokat, de a zebrák megközelítésének szabályait is betartották, sőt már az iskolák megközelítését is igen óvatosan végezték.

Az iskolák környékén reggel 7 és 8 óra között nagyon nagy volt a forgalom, az első napokban az legkisebbeket, akik még csak most kezdik az iskolát, a szülők is elkísérték. Autóval, kerékpárral és gyalogosan is sokan közlekedtek, a kertvárosi kerékpárúton is nagy volt a forgalom. A közlekedők egymásra ügyelve kezdték szeptember első munka és iskolahetét, de a rendőri jelenlét mellett természetesen mindenkinek a figyelmes közlekedésére lesz szükség ezután is.