A csésze aljára leülepedett italfoltból elsőként az aztékok kezdtek jósolni. A XIV–XV. században virágkorát élő nép azonban nem a kávét, hanem a kakaót használta e célra, mely nedű egyébként a nép szent itala volt. A módszer innen jutott el Babilóniába, Indiába, majd Európába.

Ma ismét sokan foglalkoznak e módszerrel, amelyhez valóban nem kell túl sok minden, csupán egy fekete és pár perc nyugalom.

Lássuk, hogyan tudhatja meg a közeljövő történéseit a kávészünet közben!

1.Először is készítsen egy csésze törökös fekete levest! Ez roppant egyszerű: forraljon fel egy deciliter vizet, s abban főzzön meg egy-másfél kanál finomra őrölt kávét.

2.Ízesítse kedve szerint, keverje meg, majd miután a kávéőrlemény leülepedett, fogyassza el az italt!

3. Miközben kortyolgat, gondoljon arra a kérdésre, avagy élete azon területére, melynek jövőjére kíváncsi. (Fontos, hogy a kávét csak az ihatja meg, aki a kérdést fölteszi.)

4.Amikor megitta, a csészében maradt zaccot borítsa tányérra, ezt követően lassan fordítsa körbe, hogy a maradék ital is kicsurogjon és eloszlassa a zaccot!

5.Nézze meg alaposan, hogy a keletkezett folt milyen formára, alakzatra, élőlényre, szimbólumra emlékezteti leginkább! S most lássuk, mi a leggyakoribb formák jelentése

KÖR: az egybefüggő kör nagy sikert mutat. Ha van benne hiányosság, akkor adódhat a célig kisebb fennakadás. A körben lévő pont gyermekáldást jelez, a körön kívüli pénz érkezését.

NÉGYZET: szorult helyzetet mutat, de a barátai segíthetnek.

HÁROMSZÖG: váratlan esemény következik be az életében. Ha az alakzat csúcsa felfelé áll, örömteli, ha lefelé, kedvezőtlen a változás.

BAB ALAK: pénzügyi nehézségeket jelez.

MADÁR: a váratlan utazás és a kitartás szimbóluma.

BOGÁR: a pók formájú pénzt jelez, az apró munkahelyi gondot, sok bogáralak pletykát.

CSILLAG: az ötágú az egészség és a boldogság jele, sok kicsi csillag sikert jelez.

KÉZ: a család jelképe. Ha nincsenek körülötte foltok, boldogságot, egészséget jelez az egész famíliának, míg az elmosódó minta arra figyelmeztet, hogy tanácsos figyelni.

SZÍV: felfelé álló szív szerelmet, állandóságot, harag esetén békülést mutat, a lefelé forduló azonban veszekedést jelez.

HAL: a boldogság és a siker szimbóluma az élet minden területén.

FÉLHOLD: olyan új elképzeléseket, terveket mutat, amelyeket meg is valósít.

GOMBA: a talpán álló gomba azt jelzi, hogy a jóslást végző ember háza, lakása szépülni, bővülni fog, míg a fejjel lefelé álló veszteséget jelez.

KUTYA ALAK: őszinte barátot mutat.

: a kitartás és a függetlenség jele.

KÍGYÓVONAL: veszélyt jelez.

Forrás: borsonline.hu