Almási István külön köszönte a bizalmat a rá szavazóknak, és hozzátette: a tíz éve megkezdett utat kívánja folytatni, amelyet két éve Lázár Jánossal közösen hirdettek meg programjukban. Megköszönte Lázár Jánosnak a jelölést, és azt, hogy képviselőtársaival együtt segítették a kampány során végzett munkáját.

– Ez egy csodálatos eredmény – fogalmazott Almási István -, amely leképezi az MSZP-vel szemben továbbra is fennálló egy harmad – két harmados támogatottságot. A frissen megválasztott polgármester gratulált a többi jelöltnek, és további sikereket kívánt munkájukhoz, hozzátéve, hogy a következő két évben számít arra, hogy az MSZP önkormányzati képviselője, Kis Andrea támogatja a város érdekében megvalósítandó elképzeléseit. Almási István megköszönte a város lakóinak az összefogást, és további támogatást kért a város sikere érdekében.

 

##video:264945##

 

Lázár János az utódjával történt kézszorítást követően gratulált ahhoz a szolgálathoz és az úthoz, amely őt polgármesterré tette, és további türelmet kívánt családjának, különösen Almási István feleségének, Enikő asszonynak.

– Az eredmény túlmutat önmagán – fogalmazott Lázár János, aki kifejtette: a hagyományosan baloldali városrészekben nem Kis Andreára szavaztak, hanem soha nem látott módon kedvelték meg a Fidesz jelöltjét, ami igazolja: Almási István volt az első olyan jobboldali polgármester-jelölt, aki jó néhány baloldali szavazó számára támogatható volt.

– A legfontosabb, hogy létezik a városban az a stabil többség, akik a város jövőjében és fejlődésében hisznek – állapította meg Lázár János. A képviselő hozzátette: kevés olyan város van Magyarországon és Nyugat-Európában, ahol 22 éve töretlenül minden egyes, Európa parlamenti, parlamenti és helyhatósági választást a konzervatív pártok, vagy mint az elmúlt évtizedben, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség nyert meg, és ez a folyamat a világgazdasági válság és az ország gazdasági nehézségei ellenére sem tört meg.

 

##video:264946##

 

Lázár János gratulált a másik három polgármester-jelöltnek is, és hozzátette: az elmúlt két hónapos kampányból akár országos tanulságokat is érdemes levonni. A kampány része volt a Fidesz és Orbán Viktor szidalmazása és rágalmazása – állapította meg Lázár János, rámutatva: ennek számokkal mérhető eredménye nem lett. A személy szerint ellene folytatott kampányról Lázár János elmondta: az örök ellenzéki pártoknak tanulság, hogyha nem ajánlanak olyat az itt élőknek, amivel jobbá tehetik az életüket, nem elég a Fidesz és a fideszes politikusokat rágalmazó kampány, egy közösségben olyan munkára van szükség, amely mögé fel tudnak sorakozni az emberek.

Lázár János kijelentette: Vásárhely új polgármesterének – akinek sok sikert és nagyon jó egészséget kívánt – minden támogatást megad, és a szeptember 6-i közgyűlésen együtt folytatják a már megkezdett munkát.

Arnay