A csapat népszerűségét és sikerét jelzi, hogy három U8-as (2004, 2005-ös születésűek), kettő U7-es (2006, 2007-es születésűek) és kettő előkészítő csapattal (2008, 2009-es születésűek) vehetjük fel a küzdelmeket, foglalkozhatunk. A sportot támogató iskoláknak köszönhetően megemelt edzésszámmal készülhetnek a fiúk és lányok alkotta korosztályos csapataink. A nagysikerű nyári táborunk kifejezetten jól szolgálta a felkészülésünket, sikerült olyan képességű játékosokat találnunk, akik meghatározó szerepet töltenek be azóta is. A Kézisuli a szezonban edzőmérkőzések sokaságát játssza majd, hisz nekünk jelenleg a rutinszerzés az egyik legfontosabb feladatunk. Több tornán szerepelünk majd, számtalan meghívást kaptunk már, az egyik már két-három hét múlva esedékes.

Emellett még idén rendezünk egy igen nagyszabású meghívásos tornát Hódmezővásárhelyen. Hiába a fiatalságunk, minden mérkőzésen csak a győzelem elfogadható. Szép, nagy célokat tűzött ki magával szemben a klub, amely megfelelő motivációval szolgál mindenki számára. Emellett folyamatosan toborzót hirdetünk, szeretnénk minél több gyermekkel megszerettetni a sportágat, segíteni a sportpályafutásukat és szép eredményeket elérni népes csapatunkkal. Részt veszünk a szeptemberben megrendezésre kerülő V. Nagy Sportágválasztón, sportolóinkkal, játékokkal, meglepetésekkel készülünk, érdemes lesz felkeresni a standunkat.

Több tehetség található a csapatunkban, neveket nem szeretnék kiemelni, de jó páran igen magas szintre juthatnak. Vezetőedzőként mindenkinél a válogatott szereplést tűzöm ki célként, szerintem a legnagyobb dolog egy sportoló életében az, ha az országáért játszhat. A klub szezonnyitó rendezvényét a főtámogatójának, a Bárka élőhal bolt jóvoltából Mártélyon tartotta. Az egész napos vidám összejövetelen az ebéd a pontyokból készített halászlé volt, késő délután pedig a játékosaink és szülei közösen grilleztek, sütögettek. A csapatnak az összetartása példaértékű, a sikerünk egyik kulcsa lehet. Labdás, technikai elemekkel tarkított edzésekkel folytatjuk a felkészülésünket, néhány hét múlva már mérkőzéseink következnek. Reményteli a helyzetünk, tavaszra beérhetünk és az elvégzett munka gyümölcsözhet.

Koczka Gergő

A Koczka Kézisuli SE vezetőedzője