Szeptember 1-jén az egész napos programdömping két koncerttel zárult. Először Keresztes Ildikó lépett színpadra, és bevallotta, hogy minden –vásárhely végződésű település közel áll a szívéhez, mivel Marosvásárhelyen született. A rekedtes hangú énekesnő rajongói a legnagyobb slágerekből kaptak válogatást, és a legutóbbi, „A démon, aki bennem van” című albumról is felcsendült több dal. A közönség alig akarta leengedni a tévés tehetségkutató mentoraként is közkedvelt sztárt a színpadról, és amikor a két ráadás nóta is elhangzott, valósággal megrohamozták az autogramkérők.

Ezután némi szünet következett, amely alatt egy kis ételt-italt vehetett magához a nagyérdemű, vagy éppen még egyszer benézhetett a még mindig látogatható felújított intézményekbe. A színpad átrendezését és a beállást követően Bergendy István jól ismert alakja tűnt fel a színen, majd egy-kettőre benépesült a pódium, és mindjárt egy esőűző dallal indítottak a közönség tapsával kísérve. A „Fázom” után igazi Best of Bergendy következett, hiszen olyan slágerek mozdították táncra a lábakat, mint a „Hadd főzzek ma magamnak”, a „Ma lesz a holnap tegnapja”, a „Darabokra törted a szívem” vagy az „Én táncolnék veled”.

Elmondható, hogy a kulturális városnegyed megmozgatta a vásárhelyieket, és a tömeg estére sem csökkent, talán a Keresztes Ildikó koncert alatt gyűltek össze legtöbben a sétányon, de Bergendyéket sem hagyta cserben a közönség, és egészen fiatalokat is lehetett látni a félévszázados zenekarnak csápolók között.

Kokovai Péter