Hozzávalók:
750 g káposzta 
3 szál póréhagyma 
500 g burgonyapüré 
3 db sárgarépa 
150 g füstölt szalonna 
350 g kolbász
3 evőkanál disznózsír
bors
szerecsendió
1 pohár tejföl
2 db tojás
3 evőkanál ételízesítő
50 g vaj

Elkészítése:
A káposztát megmossuk, a külső leveleket eltávolítjuk, az egészségeseket kis darabokra tépkedjük, kb. 10 percig 2 gerezd fokhagymával főzzük. Majd leöntjük a vizet, hideg vízzel lehűtjük és alaposan lecsöpögtetjük. Az apróra szelt sárgarépát hozzákeverjük a krumplipüréhez. A disznózsírt és a szalonna zsírját kiengedjük, a kolbászt és a pórét kissé megpároljuk rajta. A káposzta felét egy kivajazott serpenyőbe halmozzuk, a krumplipürét, a szalonna, kolbász és póré keverékét rárétegeljük, végül a maradék káposztával lefedjük. A rétegeket mindig fűszerezzük. A tejfölt, a tojásokat és ételízesítőt összekeverjük, a káposztára öntjük, tetejére vajat olvasztunk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük.