A most induló fejlesztésekben, az 500 millió forintos program megvalósításában Hódmezővásárhelynek partnere lesz Szentes, valamint a határon túli Arad is, ahol az eszközbeszerezéseken túlmenően a vásárhelyi példákat is sikeresen hasznosíthatják.

A három város emlő-rák ellenes programjára nyer 500 millióból 250 a vásárhelyi kórházban hasznosul. A két éves program ideje alatt új digitális mammográf készüléket és ultrahangot szereznek be, mely világszínvonalú diagnosztikát tesz lehetővé.

Fejlesztik a leletező és az archiválási rendszert, valamint új szoftverekkel a vizsgálatok is még pontosabbá válnak. Emellett a jövőben korszerűbbé és hatékonyabbá válik a behívási rendszer, illetve a betegkövetés. A szakemberek munkáját szakmai és kommunikációs képzésekkel segítik a térségben, így szakmai világhírrel rendelkező előadó is tart majd helyi orvosoknak előadást.

A EVP által üzemeltetett szűrőbusz infrastrukturális fejlesztése is megvalósul, légkondicionálást kap, mely a nyári vidéki vizsgálatokat teszi komfortosabbá. A programban nemcsak a diagnosztika és az ellátás de a patológia is fejlődhet, a szövettani vizsgálatok elvégzése és értékelés is hatékonyabbá válik a jövőben.