A 4,2 milliárd forintos beruházás kivitelezése befejeződött. A 2010-ben kezdett aktív és pörgős munka egy kiváló projektet eredményezett. Az építkezések, az útlezárások okozta esetleges kellemetlenségek ezúttal megszűnnek. A Tornyai János Kulturális Városnegyed átadó ünnepségének a beruházáshoz méltónak kell lennie, éppen ezért több helyszínen, színvonalas rendezvényekkel várnak mindenkit – tájékoztatott Almási István, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város alpolgármestere.

A programok már reggel kilenctől elkezdődnek. A Bessenyei Ferenc Művelődési Központban nyílt napot rendeznek. Félórás váltásban, harmincfős csoportoknak mutatják be az intézményt a pincétől a zsinórpadlásig. Megtekinthető lesz a névadó színészóriásról készült kiállítás, a táncteremben pedig helyi tánccsoportok bemutatóját láthatja a közönség.

9 órától tekinthető meg a Szerb Ortodox Templom kincseit bemutató kiállítás a felújított templomban. A helyi ortodox közösség történetét bemutató kiállítás egész nap megtekinthető.

15 órakor nyílik Csernus Tibor festőművész alkotásaiból kiállítás a Tornyai János Múzeumban. A tárlat érdekessége, hogy ebben az installációban Hódmezővásárhelyen először tekinthető meg a világhírű művész munkássága. Nemcsak festményeit nézhetik meg, hanem a mester műtermét is láthatják.

A Dr. Rapcsák András úti nagyszínpadon reggel 9-től váltják egymást a produkciók: lesz bábszínház, gyermekkoncert, néptáncműsor, fellép a Városi Fúvószenekar és a Hód-Kristály Mazsorettcsoport. Almási István alpolgármester ünnepi beszédét követően este Keresztes Ildikó ad koncertet, majd utcabál kezdődik a Bergendy együttessel.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központban pedig már szeptember 3-tól megkezdődik a kemény munka. Elsőként az intézmény szakmai hátterét kell kiépíteni. Szeptember második felétől már előadásokat, programokat is meg lehet majd tekinteni. Az intézményvezető elmondta, céljaik között szerepel az is, hogy minél több tehetséges helybéli bemutatkozhasson. Már jelentkeztek is amatőr színjátszókörök. A legfontosabb, hogy a mindennap kultúra megvalósuljon.

Kodácz Csengele