Két meccs egy pont a Hódmezővásárhelyi FC mérlege a labdarúgó NB III. Alföld csoportjában. Az első fordulóban hazai pályán a Kecskemét II. ellen ikszeltek Szűcs Róbert tanítványai. Akkor több NB I-es játékos is szerepelt a látogatók között. A második körben 2-1-es vereséget szenvedtek a címvédő Dunaharaszti otthonában.

Ez a meccs drámaian végződött a kék-sárgák részéről, hiszen három játékost is kiállított a játékvezető. Közülük ketten, a kapus Kovács Krisztián és a középpályán Kökény Tamás biztosan hiányozni fog a vasárnap 16 óra 30 perckor kezdődő megyei rangadón, hiszen a Makó FC érkezik Vásárhelyre. A hagyma fővárosából érkezők 2 ponttal a hetedik helyen állnak jelenleg a tabellán, míg a HFC a 9.

Az elmúlt évben a hetedik fordulóban találkozott egymással a két csapat. Akkor is Vásárhelyen rendezték az első meccset, melyen Varga Máté a 39. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, ami egészen a találkozó végéig kitartott. Már-már mindenki elkönyvelte a hazai sikert, amikor a 90. percben érkezett Bakos Tamás és pontot mentett a vendégeknek.

A tavaszi visszavágó 13. percében kiállítottak a makói Gellért Gábort, ami után azonnal vezetéshez juttatta csapatát az azóta Mórahalomhoz igazoló Domonkos Ferenc. A vendégek még az első félidőben a korábban Makón is megforduló Bakos Ádám révén növelni tudták előnyüket, majd a 90. percben Varga István alakította ki a 0-3-s végeredményt.

A két találkozó óta viszont sok változás történt a két csapat keretében, de minden bizonnyal izgalmas összecsapásra számíthatunk vasárnap.

NB III. Alföld csoport, 3. forduló:

16:30: Hódmezővásárhelyi FC – Makó FC