A Kulturális Városnegyed átadása alkalmából vetíti szeptember 1-jén 14 órától a Vásárhelyi Televízió a színészóriás előtt tisztelgő műsort – mondta el sajtótájékoztatón Gajdán Bálint, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ intézményvezetője.

A felújított művelődési központ színpadán bemutatásra kerülő műsorban közreműködnek Bitskey Tibor, Blaskó Péter, Borbás Barbara, Jordán Tamás, Kiss B. Attila, Reviczky Gábor, Szakcsi Lakatos Béla, Udvaros Dorottya, Vásáry Tamás, Vadász Dániel, a Győri Balett, a Honvéd Táncszínház, az MR Szimfonikusok, valamint hódmezővásárhelyi gyerekek. A rendező Jordán Tamás.

Néhány cím kedvcsinálónak a repertoárból: Bánk bán, Fáklyaláng, A vén cigány, Háry János, János vitéz, Marica grófnő, Zorba, Hegedűs a háztetőn.

Gajdán Bálint szerint a nagyszabású előadás csak a kezdet, a jövőben minden hónapban szeretnék színvonalas színházi előadásokkal (12 dühös ember, A mizantróp, Én és a kisöcsém), komoly- és könnyűzenei koncertekkel, gyermekműsorokkal megörvendeztetni a közönséget.

 

Kokovai Péter