A részletekről dr. Kovács Pál szakmai tanácsadó elmondta: a kéréseknek megfelelően a nem az ipartelep felé közlekedő vonalak közül a két leggyakrabban használt járat a 7-es és a 16-os, ezeken reggel 7 órakor indulnak az első járatok, hogy a gyerekek elérhessenek az iskolába, majd nyolc órától kétóránként követik egymást a buszok.

A 7-es busz a Szivárvány Otthontól indul a Klauzál utcán reggel 7:15-tól kétóránként, míg vissza, a Kincses Temetőtől 7:40-től este 18:45-ig kétóránként követik egymást a buszok.

A 16-os busz a Kincses temetőtől reggel 7-kor, majd 8 órától este 6-g kétóránként jár, míg vissza, a Kertvárosból 7:20-kor indul az első busz, amelyet 8:45-től kétóránként este 18:45-ig követik a többi járatok.

A hétvégéken pénteken és szombaton közlekedik két vonalon két-két pár autóbusz. A 9-es és 10-es járattal mind a piac, mind a Kincset és katolikus Temető is megközelíthető, ezek a buszok szombaton 15:30-kor és 17 órakor indulnak, míg vasárnap 7 órakor, 9 órakor, míg vissza 7:45-kor és 9:45-kor jönnek, így annak is megfelel, aki csak egy fél órát tölt a piacon, de a vásárlást akár másfél órásra lehet tervezni.

Dr. Kovács Pál szakmai tanácsadó összegzésében elmondta: eddig éves szinten154 kilométert terveztek a vásárhelyi buszoknak, amely most további 67 ezer futott kilométerrel bővül, így közel 220 ezer éves kilométerszámot jelent – csak a helyi buszokat számítva. Ha viszont hozzá vesszük a helyközi járatokat, amelyeket a helyi közlekedésben is lehet használni, úgy az éves teljes futott kilométer eléri az 530 ezret, és ezt a város finanszírozza a Tisza Volán felé.

 

##video:264781##

 

A menetrendet eljuttatják minden vásárhelyi háztartásban és  részleteket a promenad.hu honlapon is megtalálhatják.