A kulturális városközpont kialakítását követően további uniós pályázatokon indul a város, és várhatóan 2013-ban elkezdődik az északi elkerülőút építése, ami Vásárhelynek egyetlen fillérjébe sem kerül – folytatta Almási István, aki megemlítette a Szabadság tér rehabilitációját is. A 890 millió forintos beruházás keretében több társasház, a Szent István Általános Iskola Szent István téri épülete, a templom, a piac és a stadion is megújul.

Az alpolgármester szólt a Jókai utca felújításáról is, amelyhez nem volt szükség önkormányzati forrásra. Hozzátette: a Kutasi út és a Jókai utca kereszteződésében egy jelzőlámpa-rendszer alépítményét is lerakták, a megvalósítás 2013 elején történik meg.

A fórumon Bereczki Istvánné érdeklődött, hogy a buszjáratok sűrítésére van-e esély? Almási István ennek kapcsán jó hírrel szolgált, a Tisza Volánnal folytatott tárgyalásoknak köszönhetően szeptembertől sűrítik a járatokat, plusz olyan útvonalváltozások lesznek, amelyeknek köszönhetően nagyobb területet érintenek a járatok.

Juhász Zoltán szóvá tette, hogy a régi Szabadság téri játszótér veszélyes, azt vagy fel kellene újítani, vagy lebontani. Az alpolgármester nem tartja kizártnak az új játszótér építését, ígérte, megnézik, mit tehetnek. (A Szabadság téren néhány éve épült új, az uniós normáknak megfelelő játszótér, de a környező házak lakói panaszkodtak a zajra, ezért a játszóelemeket átszállították a Kertvárosba – A szerk.)

Balogh Jánosné arra panaszkodott, hogy a Szabadság tér 85. szám alatti társasház előtt rossz a közvilágítás, amihez a 90. számú házban lakó Rátódi Ferencné is csatlakozott, mint mondta, náluk már elég régóta fennáll ez a probléma. Almási István ebben az ügyben is intézkedést ígért.

Kokovai Péter