Kék szem:

Talán az egyik legkedveltebb árnyalat, mivel ritka és nagyon esztétikus, emellett egyfajta barátságos, őszinte megjelenést kölcsönöz tulajdonosának. Általában az ilyen emberek meglehetősen nyitottak, nagyon empatikusak, talán kissé konzervatívak, viszont gyors észjárásúak és elég nehéz őket kihozni a sodrukból.

Szürke szem:

Ez az árnyalat egy nagyon erős, határozott személyiséget tükröz, mondhatni csordultig maximalizmussal. Erős, temperamentumos, vezető jellemet kölcsönöz viselőjének. Az élet legtöbb területében sok energiát fektetne be és ugyanennyit várnak is vissza másoktól.

Zöld szem:

Mivel az emberiség alig 2%-a rendelkezik tiszta zöld árnyalatú szemmel, így ez is roppant népszerű és kedvelt árnyalat. Egyfajta misztikus, titokzatos megjelenéssel ruházza fel tulajdonosát, ami szinte hipnotikusan hat a külvilágra. Adminisztratív munkákat érdemes rájuk bízni, hisz komolyak és nagyon szorgalmasak. Személyiségük további tényezője, hogy meglehetősen bizalmatlanok azokkal szemben, akiket vagy kevésbé, vagy egyáltalán nem ismernek.

Világos barna szem:

A zöld és barna árnyalatainak keveréke, amely jól alkalmazkodó, „kaméleon” jellemet sejtet. Roppant társaságkedvelő és spontán embereknek tartják őket, és jól kezelik a váratlan helyzeteket is.

Rozsda-barna szem:

Ezzel a szemszínnel rendelkező egyéneket meglehetősen kiszámíthatatlannak tartják, mind pozitív mind negatív értelemben. Általában szeretik a figyelmet, és szeretnek a társaság központjában lenni, hasonlóan társaságkedvelő emberek, mint világos barna szemű társaik.

Barna és fekete szem:

Mind párkapcsolat, mind a munka területén megbízható embereknek tartják őket, akikre bármikor lehet számítani hosszútávon, és általában adnak a véleményükre. Általánosságban precízek és felelősségtudóak. A barna szeműek főként hűséges, visszafogott és kitartó személyiséget rejtenek, míg a sötétebb vagy fekete szemű emberek inkább szenvedélyesek, nagyon nyitottak és meglehetősen maximalisták.

Nagy szemek:

Érdeklődő, vidám, vonzó, személyiséget rejtenek, esetenként viszont sértődékenyebbek másoknál.

Kis szemek:

Kissé hamiskás külsőt kölcsönöz, emellett a kis szemű embereket az okos, éber, ravasz, céltudatos, nagy önbizalommal rendelkező személyeknek tartják. A feltűnően kis szemek viszont a külvilág számára megbízhatatlanságot tükrözhetnek.

Forrás: femcafe.hu