Az alpolgármester elmondta: a März Fashion Kft. lerakta annak az üzemcsarnoknak az alapkövét, ahol rövidesen 150 munkahely jöhet létre, míg fiatalok városban tartásáért további ingyenes telkeket oszt ki a város. Almási István szólt a szeptember 1-jén átadásra kerülő, közel hárommilliárdos beruházással megvalósult belvárosi rekonstrukcióról is, amelynek folytatását az Andrássy úton egészen a katolikus templomig tervezi a jövőben a város.

 

A fórumon a kertvárosban lakó Kovács László a köztéri padok felújítását kérte, amelyet felmérnek, és a közeli jövőben meg is javítanak, a hiányzó elemeket pótolják. Schmidt Edit a Hóvirág és a Kodály Zoltán utcák sarkán lakik, és a házukban élők életét megkeserítik a galambok, amelyek ürülékükkel szennyezik a környezetet. Az alpolgármester elmondta: a társasházaknak lehetőségük van saját költségükön elektromos galambriasztót felszereltetni, amely nem olcsó, és hatékonysága sem old meg minden helyzetet. Korábban a város a Fekete sas környékén végeztetett fegyveres galambriasztást, de ezt a törvények nem teszik lehetővé. Felvetette továbbá, hogy éjszaka hangos motorosok is lehetetlenné teszik a pihenést. A problémát jelezni fogják a rendőrség felé.

A fórumon elhangzott: a Pető Ferenc utcán még van hely, ahol a falon van a régi, Münnich Ferenc utcanévtábla, amelyet rövidesen leszerelnek, és az Emlékpontban fogják elhelyezni.

 

##video:264486##

 

Fazekas Gábor arra hívta fel a figyelmet, hogy az idén nemcsak a vásárhelyi futball százéves, hanem a Majolikagyár is, és szeretné, hogy ebből az alkalomból a gyár fénykorát jobban megismerhessék a vásárhelyiek. Almási István elmondta: az idei év végén a múzeum e témában tervez kiállítást rendezni, javasolta, hogy a gyár egykori vezetője vegye fel a kapcsolatot Nagy Verával, a múzeum munkatársával, hogy a kiállítás még sokszínűbb lehessen.

Török Imre azt kérdezte: miért is fontos annyira az időközi polgármester-választás, hogy egyes pártok fővárosi aktivistáikat küldték a városba. Almási István válaszában elmondta: a két választás között félidőben vagyunk, és ezek a pártok, amelyek közül volt, amely nyolc évig kormányon volt, mégsem jött a városba, most egy kvázi ingyenes közvélemény kutatásra használja fel a választást, amelyet közvélemény-kutató gég milliós tételért végezne el. Abban bízik, hogy a vásárhelyiek igyekeznek élni az elkövetkező két évben adódó lehetőségekkel, és összefognak a város érdekében, mint tették azt a kórház megmentéséért, vagy a 47-es út négysávosításáért is.

Arnay